ШОКОЛАДНАЯ карбонара

ШОКОЛАДНАЯ карбонара

ШОКОЛАДНАЯ карбонара

Інгредієнти

для пасти

  • яйце – 2 шт
  • борошно – 1 склянка
  • какао-порошок несолодкий – 5 ст.л.
  • жовток яєчний – 2 шт
  • масло оливкове – 1 ст.л.
для соусу
  • жовток яєчний – 4 шт
  • пармезан – 100 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> горіх мускатний – щіпка

  • вершки жирністю 25% – 500 мл
  • цукор коричневий – 2 ст.л.
  • шинка сиров'ялена – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Просіяти в миску борошно і какао, зробити поглиблення, розбити в нього яйця, додати жовтки і масло. Збивати виделкою, захоплюючи потроху борошно; додати 4 ст. л. води, продовжувати розмішувати. Вимісити тісто, накрити вологим рушником, залишити на 30 хв. Для соусу натерти пармезан, змішати зі збитими з цукром і мускатом жовтками. Довести до кипіння вершки, ввести яєчно-сирну суміш, помішуючи віночком. Ще раз довести до кипіння і варити на мінімальному вогні, не перестаючи помішувати, 2-3 хв. Зняти з вогню, тримати теплим. Розкачати тісто готове вручну або машинкою, порізати на смужки. Варити 2-3 хв. в киплячій підсоленій воді, відкинути на друшляк, розкласти по тарілках, полити соусом, посипати нарізаною смужками шинкою і подавати.

0/5 (0 Reviews)