Шотландський сендвіч з запеченим свининою

Інгредієнти

      • шматок свинини від лопатки вагою приблизно 2 кг
      • 1 ст. л. солі
      • 1/2 ст. л. меленого чорного перцю
      • 1/2 ст. л. мелених сушених трав
      • 2 ст. л. рослинного масла
      • круглі м’які булочки для сендвічів для подачі
      • 4 соковитих, смачних кисло-солодких яблука
      • щіпка солі
      • 1 ч. л. коричневого цукру
      • 1/4 ч. л. меленої кориці (за бажанням)
      • щіпка меленого кардамону (за бажанням)
      • 50 мл води або яблучного соку

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ШОТЛАНДСЬКИЙ сендвіч з запеченим СВИНИНОЮ

Свинину натираємо сіллю, перцем і сушеними травами і залишаємо мінімум на годину (можна і на добу в холодильнику.) У чавунної жаровні розігріваємо олію. На великому вогні обсмажуємо шматок свинини з усіх боків до утворення золотистої скоринки, хвилин 8. У процесі обсмажування перевертаємо акуратно, кулінарними щипцями. Накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 150 ° C на 3 години.

Крок 2

ШОТЛАНДСЬКИЙ Сендвіч з запеченим СВИНИНОЮ

робимо яблучний соус. Яблука чистимо, видаляємо у них серцевини. Нарізаємо яблука великими шматками і кладемо в маленьку каструльку. Посипаємо яблука сіллю, цукром, корицею і кардамоном. На дно наливаємо трохи води або яблучного соку. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні до м’якості яблук, хвилин 15-20. Розминаємо яблука в грубувате пюре товкачем.

Крок 3

ШОТЛАНДСЬКИЙ Сендвіч з запеченим СВИНИНОЮ

свинину виймаємо з жаровні і двома виделками обережно поділяємо на невеликі шматочки/волокна. Булочки розрізаємо на половинки і злегка підсушують в тостері. Намазуємо одну половинку булочки яблучним пюре.

Крок 4

ШОТЛАНДСЬКИЙ Сендвіч з запеченим СВИНИНОЮ

Зверху кладемо щедру порцію свинини. Накриваємо другою половинкою булочки і подаємо як основне блюдо. Смачного! Корисна порада

До речі, яблучне пюре вийшло шалено смачним і насиченим! Дуже рекомендую цей рецепт для всіх, кому треба терміново утилізувати велику кількість яблук: просто, швидко, корисно, і використовувати таке пюре можна в самих різних блюдах.

Господині на замітку

Що Залишилася свинину з легкістю можна застосувати і в інших стравах: салати, бутерброди, холодні закуски та інше.

0/5 (0 Reviews)