А чому б нам не відійти від традиційних уявлень і не приготувати штрудель з м'ясом ?! Такий рулет можна подати не тільки до чаю, але і в якості чудовою ситної закуски, наприклад, до келиха червоного вина. Та й якщо запропонувати смачний, ароматний, апетитний штрудель з м'ясом на вечерю, теж ніхто не буде заперечувати. Хороша новина: вам не доведеться возитися з тестом & mdash; рецепт передбачає використання готового & mdash; листкового дріжджового. Воно дивно гармонійно поєднується з м'ясною начинкою і забезпечує штрудель особливо приємну хрустку текстуру. & Nbsp; & nbsp;
Інгредієнти
- заморожене листкове бездріжджове тісто – 250 г
- савойська капуста – 1 качан
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- вершкове масло – 30 г
- петрушка – 100 г
- чебрець – 10 гілочок
- майоран – 10 гілочок
- м'якоть баранини – 500 г
- яйце – 1 шт.
- борошно для розкочування тіста – 1-2 ст. л.
- жовток – 1 шт.
- молоко – 1 ст. л.
- сіль, мелений білий перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте основу для штруделя з м'ясом. Викладіть тісто з упаковки на стіл, розкладіть в один шар і дайте повністю відтанути при кімнатній температурі. Це може зайняти близько 1 години. Крок 2
Для начинки штруделя від капустини відокремте 4 найбільших листа. Каструлю ємністю не менше 3 л наповніть водою і доведіть до кипіння. Посоліть. Листя капусти опустіть у воду і варіть 3 хвилини. Викладіть на друшляк і обдати холодною водою. Крок 3
Решта листя капусти наріжте соломкою. Цибулю і часник очистіть, потім дрібно порубати. У невеликій сковороді нагрійте вершкове масло і, помішуючи, підрум'яньте підготовлені овочі для начинки. Дайте охолонути. Крок 4
Петрушку , чебрець і майоран вимийте і висушіть. З гілочок обірвемо листочки і дрібно їх наріжте. М'ясо пропустіть через м'ясорубку з частою гратами. Капусту дрібно наріжте. Крок 5
До м'яса додайте яйце, пряну зелень, нарізану соломкою савойскую капусту, обсмажений з часником цибуля. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте інгредієнти начинки для штруделя. Крок 6
Листкове тісто розкачати на столі в тонкий пласт. Зверху покладіть листя савойської капусти і розподіліть начинку з баранини з зеленню і овочами. Крок 7
Акуратно скрутіть тісто з м'ясною начинкою рулетом. Краї з'єднайте і защипайте. Жовток злегка збийте вінчиком з молоком. Вийшла сумішшю змастіть штрудель. Крок 8
Духовку нагрійте до 180 & deg; C. Штрудель з м'ясом викладіть на деко, вистелений папером для випічки. Помістіть в духовку на 30-40 хвилин. Перед подачею дайте трохи охолонути. Корисна порада
Велика кількість зелені в начинці штруделя з м'ясом додасть їй не тільки яскравий аромат, але і особливу соковитість. Передбачений рецептом набір пряних трав ви можете доповнити кінзою і м'ятою.
До речіЯкщо ви не є великим любителем баранини, то для начинки штруделя візьміть хорошу м'якоть яловичини з тонкими прожилками жиру. Вирізка підійде просто ідеально!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!