Чим хороший рецепт ледачих голубців на сковороді? Та всім! Готується блюдо швидко, не вимагають особливого кулінарної майстерності, а на смак & mdash; нітрохи не гірше за своїх класичних побратимів. Наші ж ліниві голубці ще й виглядають дуже апетитно, особливо якщо перед подачею посипати їх зеленню (петрушкою, кінзою, кропом). Що стосується фаршу, то тут можливі варіанти: придбати готовий або зробити самостійно. Вибір, як то кажуть, за вами, проте ми б рекомендували все ж не полінуватися & mdash; купити по 250 г яловичини і свинини і пропустити м'ясо через домашню м'ясорубку. Процес подовжиться всього хвилин на 10, але результат буде зовсім іншим: ваші ліниві голубці на сковороді зроблять справжній фурор!
Інгредієнти
- рис – 50 г
- питна вода – 250 мл
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- рослинне масло – 5 ст. л.
- білокачанна капуста – 400 г
- м'ясний фарш -500 г
- яйце, зварене круто – 1 шт.
- сметана – 200 г
- томатна паста – 200 г
- сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/lenivye-golubcy-na-skovorode-1020e1f.jpg" alt = "ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ НА СКОВОРОДІ" />
Зваріть рис для ледачих голубців. У маленькій каструлі доведіть до кипіння 150 мл води. Трохи посоліть. Всипте рис і знову доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути. Крок 2
Підготуйте продукти для ледачих голубців на сковороді. Ріпчасту цибулю очистіть і порубаєте. Морква ретельно вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Крок 3
У сковороді нагрійте 2 ст. л. рослинної олії. Покладіть цибулю і злегка підрум'яньте. Потім додайте моркву. Смажте, помішуючи, на середньому вогні протягом 5 хвилин. Крок 4
Для ледачих голубців з качана білокачанної капусти зніміть верхні листки. Виріжте качан і грубі частини. Підготовлену капусту тонко нашаткуйте гострим ножем. Крок 5
Капусту додайте в сковороду до цибулі з морквою і перемішайте. Влийте 100 мл води, швидко доведіть до кипіння і потім тушкуйте під кришкою на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Крок 6
М'ясний фарш викладіть у велику миску. Яйце дрібно наріжте і додайте до фаршу разом з остиглим рисом, тушкованими овочами. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Крок 7
З отриманої маси сформуйте голубці (невеликі овальні котлетки). В процесі руки слід змочувати холодною водою, щоб фарш не прилипав до них, і котлетки виходили акуратними. Крок 8
У великій сковороді нагрійте рослинну олію і обсмажте голубці на сильному вогні до рум'яної скоринки з усіх боків. Доводити до готовності не слід. Крок 9
Сметану змішайте з томатною пастою. Посоліть і поперчіть. Потім вийшла сумішшю залийте обсмажені ліниві голубці в сковороді, накрийте кришкою і тушкуйте 40 хвилин на слабкому вогні. Корисна порада
Для приготування соусу до ледачим голубців на сковороді вибирайте якісну сметану жирністю не менше 30% (так буде смачніше). Томатну пасту можна замінити протертими томатами або свіжими очищеними, подрібненими в блендері.
До речіВ фарш для ледачих голубців на сковороді ви можете додати дрібно нарізану свіжу зелень або пару чайних ложок сушеної. Незайвими будуть також прянощі: мелений кмин, кардамон або солодка паприка.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!