ШТРУМБИ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Ця страва для тих, хто дуже любить пельмені. Тісто, фарш, але зовсім інша подача. А соус додасть новий аромат дуже простому страві. До речі, з соусом можна поекспериментувати.

Інгредієнти

  • свинина 800 г
  • цибуля для фаршу 1 шт.
  • цибуля для соусу 1 шт.
  • мука для соусу 1 ст. л.
  • кефір для соусу 300 мл
  • вода для соусу 120 мл
  • петрушка для соусу
  • зелена цибуля для соусу
  • вода для тесту 180 мл
  • яйце для тіста 1 шт.
  • мука для тесту 350-400 г
  • перець
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ШТРУМБИ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Приготовим фарш. Для цього пропускаємо свинину і цибулину через м'ясорубку, додаємо трохи води, щоб фарш був більш соковитим, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і залишаємо готовий фарш в сторону. Крок 2

ШТРУМБИ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Приготовим вершковий соус . Спочатку злегка обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, потім додаємо борошно, ще трохи обсмажуємо. Вливаємо воду і кефір, солимо, зменшуємо вогонь і трохи прогріваємо соус. В кінці приготування соусу додаємо дрібно посічену зелень. Крок 3

ШТРУМБИ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Приготовим тісто. У мисці збити віночком воду, куряче яйце і сіль. Поступово всипати просіяне через сито борошно і замісити еластичне тісто. Крок 4

ШТРУМБИ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Починаємо готувати безпосередньо самі штрумби. Розкачуємо тісто в прямокутник, викладаємо на нього фарш рівним шаром. Крок 5

ШТРУМБИ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Звертаємо в рулет, нарізаємо на однакові сегменти, злегка натискаємо ножем на штрумби зверху. Крок 6

ШТРУМБИ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Ставимо гаситися наші штрумби. Для цього в сковороду наливаємо вершковий соус, викладаємо на нього штрумби, закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на середньому вогні 20 хвилин.

0/5 (0 Reviews)