ЗАПЕЧЕНІ ПІД сирній скоринці БАКЛАЖАНИ з фрикадельками

До фрикадельок і баклажанів підійдуть кускус або булгур, зварені з дрібкою сухої м'яти і приправлені оливковою олією.

 ЗАПЕЧЕНІ ПІД сирній скоринці БАКЛАЖАНИ з фрикадельками

Інгредієнти

  • 6 великих баклажанів
  • 600 г змішаного фаршу (яловичина-баранина-свинина)
  • 2 середні картоплини
  • 3 великі цибулини
  • 6 зубчиків часнику
  • 2 великих помідора
  • 350 г томатного соусу з базиліком
  • 200 г тертого пармезану
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 200 ° С. Наріжте баклажани уздовж на три частини, змастіть маслом, посоліть, викладіть на застелений пергаментом деко і запечіть, 15 хв. Наріжте поперек шматками довжиною 3 см. Крок 2 Для фрикадельок очистіть картопля, натріть на дрібній тертці, змішайте з фаршем, посоліть і поперчіть, додайте 2 ст. л. масла, перемішайте. Крок 3 Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Обсмажте в маслі, 7 хв. Половину цієї маси додайте у фарш для фрикадельок і ретельно перемішайте. Крок 4 Дрібно наріжте помідори, додайте до залишився цибулі з часником, готуйте на сильному вогні 5 хв. Додайте томатний соус і 100 мл води, доведіть до кипіння, посоліть і поперчіть. Викладіть соус в форму для запікання. Крок 5 Скачайте змазаними маслом руками фрикадельки розміром зі сливу. Викладіть фрикадельки в соус, між ними покладіть шматочки баклажанів. Закрийте фольгою, поставте в духовку на 30 хв. Потім зніміть фольгу, засипте фрикадельки з баклажанами тертим сиром і поверніть в духовку до утворення сирної корочкі.Подавайте дуже гарячими.

0/5 (0 Reviews)