Інгредієнти
- масло рослинне – 1 ст. л.
- середній свіжий огірок – 1 шт.
- перловка – 1 стакан
- суміш салатних листя – 200 г
- свиняче філе – 500 г
- цибуля зелена – 1 пучок
Для соусу:
- апельсин (сік) – 0,25 склянки
- солодка гірчиця – 1 ст. л.
- масло рослинне – 0,25 склянки
- часник – 1 зубчик
- сіль – за смаком
- прошок каррі – 1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Перловку промити, відкинути на сито і помістити на каструлю з киплячою водою. Готувати на середньому вогні під кришкою 20 хв. У велику каструлю влити 4 склянки води, довести до кипіння, додати дрібку солі і розпарену перловку. Дати закипіти, зменшити вогонь і варити 20 хв. Відкинути крупу на друшляк, дати повністю охолонути. Крок 2
Часник очистити, подрібнити. Змішати масло, апельсиновий сік, гірчицю, каррі і часник. Свинину крупно нарізати, натерти сіллю і змастити з усіх боків підготовленим соусом. Крок 3
Обсмажити м'ясо на розігрітій сковороді, по 4 хв. з кожного боку. Зменшити вогонь і готувати під кришкою, перевернувши в середині приготування, 8 хв. Зберігати теплим. Крок 4
Зелену цибулю подрібнити, огірок нарізати соломкою. Листя салату крупно нарвати руками. Теплу свинину нарізати невеликими шматочками. Змішати в мисці свинину, перловку, листя салату, зелена цибуля, огірок і соус, що залишився. Посолити за смаком. Господині на замітку В останні десятиліття рис і гречка геть витіснили з нашого раціону інші крупи. Про перловку зараз мало хто згадує. А адже наші предки не дарма дали цій крупі з ячменю таку красиву назву – перлами на Русі називали перли! Крім вітамінів групи А, В, Е і D і таких важливих мікроелементів, як залізо, кальцій, мідь, йод і фосфор, в перловки міститься «золота» амінокислота – лізин. Вона володіє настільки сильним противірусну дію, що любителям перловки не страшні ніякі застуди. Крім того, лізин підтримує життєвий тонус, покращує роботу серця і бере активну участь у виробленні колагену, який робить нашу шкіру гладкою і пружною. А ще в ній дуже багато клітковини, яка виводить з організму токсини і шлаки. Багато господині не люблять перловку тому, що її приготування вимагає багато часу. Прискорити процес можна, попередньо замочивши крупу на кілька годин у воді або розпарити її на водяній бані. Знавці радять замочувати перловку в кислому молоці! Не готуйте цю крупу про запас – остигаючи, вона стає жорсткою і несмачною. Перловку можна використовувати і як косметичний засіб. Дуже хороша з неї маска для жирної шкіри. 50 г крупи потрібно подрібнити в муку, змішати з 1 ст. л. томатного соку і яєчним білком. Додати пару крапель ефірного масла з приємним запахом і нанести на шкіру на 15-20 хв. А якщо 2 ст. л. розмеленої в борошно перловки заварити гарячим молоком і дати настоятися, то вийде прекрасний компрес для чутливої шкіри. Просто намочіть в настої кілька шарів марлі і потримайте на обличчі 15 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!