Шийки з перцем, ШПИНАТОМ і прошутто

шийки з перцем, ШПИНАТОМ і прошутто

 шийки з перцем, шПИНАТОМ і прошутто

Інгредієнти

  • свіжий шпинат – 400 г
  • часник – 2 головки
  • морська сіль велика
  • свиняча шийка – 2-2,5 кг
  • перець солодкий – 6 шт
  • італійська сиров'ялена шинка – 200 г
  • чорний перець мелений
  • олія оливкова “екстра вірджин”
  • сир Пармезан – 50 г
  • чорний перець горошини – 2 ст.л.
  • солоні крекери – 80 г
  • запашний перець горошини – 2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Довести до кипіння 2 л води, додати весь перець горошком і половину головки часнику, злегка роздавав неочищені зубчики рукояткою ножа. Готувати 10 хв., Остудити. Укласти шийку в більшу посудину, залити розсолом і влити стільки холодної води, щоб м'ясо було покрито на 3-4 см. Залишити в холодному місці на 12-48 год. Солодкі перці запекти під грилем до чорних підпалин, покласти в пакет на 15 хв. , потім розрізати уздовж навпіл, очистити від шкірки і насіння. Що залишився часник розібрати на дольки, не очищаючи, покласти в жароміцних форму, влити 1 стакан води, запекти при 220 ° С до м'якості, 30-40 хв. Потім очистити від лушпиння. Шпинат перебрати, видалити стебла, укласти в великий сотейник, готувати на сильному вогні під кришкою 4-5 хв. Відкинути на сито, віджати зайву рідину. Крекери подрібнити в комбайні або блендері, додати запечений часник, натертий на дрібній тертці пармезан, шпинат і мелений чорний перець. Змолоти, додавши стільки масла, щоб вийшла однорідна паста. Шийку обсушити, розрізати уздовж так, щоб шматок можна було відкрити як книгу. Укласти на одну сторону «книги» скибочки шинки, на них – половинки запеченого перцю. Зверху рівним шаром викласти масу з блендера. Закрити «книгу», перев'язати шпагатом. Покласти м'ясо на решітку, встановлену на деко, і поставити в розігріту до 250 ° С духовку. Через 15 хв. зменшити температуру до 180 ° С, накрити м'ясо фольгою і запікати 1 год 40 хв. – 2 ч. За 15 хв. до готовності фольгу прибрати, змастити м'ясо маслом. Перед подачею дати постояти мінімум 30 хв

0/5 (0 Reviews)