Арабська соус тум & nbsp; & ndash; ідеальна пара до & nbsp; м'ясу цесарки. А & nbsp; свіжоспечена пита & nbsp; & ndash; відмінна їстівна & laquo; тарілка & raquo; для & nbsp; цього блюда.
Інгредієнти
- 1 цесарка вагою 1 кг
- 4 5 великих коржів пита
- оливкова олія
- мелена паприка
- зелень за смаком (кінза, тархун, петрушка)
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу тум:
- білок 1 яйця
- 3-4 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
- 6 великих зубчиків часнику
- 0,3 ч. л. морської солі середнього помолу
- 200 мл оливкової олії
Покроковий рецепт приготування
крок 1
Розігрійте духовку до 150 ° С. Зріжте м'ясо цесарки з кісток середніми шматками. Натріть шматки м'яса з усіх боків сіллю, перцем, паприкою і оливковою олією. Дайте полежати при кімнатній температурі 15-20 хв. Крок 2
Потім обсмажте м'ясо на сухій розігрітій сковороді-гриль на середньому вогні, по 5 хв. з кожного боку. Після чого полийте м'ясо цесарки ще оливковою олією, прикрийте фольгою, переставте сковороду в духовку на 30 хв. Крок 3
Для соусу очистіть часник, покладіть в комбайн або блендер, додайте сіль і 1 ст. л. лимонного соку. Увімкніть мотор і подрібніть майже в пасту. Крок 4
Додайте білок і збийте до однорідності. При працюючому моторі через отвір в кришці тонкою цівкою влийте приблизно 100 мл оливкової олії. Крок 5
Потім додайте ще 2-3 ст. л. лимонного соку, збийте. Також, як в перший раз, тонкою цівкою при працюючому моторі влийте ще 100 мл олії. Таким же чином додайте 2 ст. л. крижаної води. Крок 6
Розріжте піти навпіл, розкрийте і прогрійте в духовці 2 хв. Тонко наріжте м'ясо і розкладіть по Пітам. Влийте соус, покладіть листочки зелені і подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!