Ну хто ж не любить біляші?! … І нехай це не зовсім корисне блюдо, так як смажене … але смачно ж! А іноді можна і себе і своїх близьких потішити такими смачними, соковитими пиріжками.
Випічка: пироги, булочки, ватрушки x Інгредієнти
- тісто дріжджове звичайне – 700 г
- м'якоть свинини – 600 г
- цибуля ріпчаста – 2-3 шт. (Великі головки)
- сіль, перець, спеції – за смаком
- масло рослинне (для смаження) – 150 мл
- масло вершкове – 50 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Тісто замісити по улюбленому вами рецептом. Розділити тісто на 12-14 кульок, діаметром 4 см і залишити під рушником підходити. Крок 2
Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на олії до прозорості. Крок 3
М'якоть свинини прокрутити на м'ясорубці разом з обсмаженою цибулею. Посолити, поперчити і додати спеції за смаком, перемішати. Крок 4
Кожен кульку тіста розкачати в кружок, діаметром приблизно 8-10 см, на середину рівномірно викласти 2 ст. л. начинки, краї тіста защипнути. Крок 5
Обсмажити біляші на рослинній олії з обох сторін, кладучи спочатку відкритою стороною. Потім викласти біляші на деко, застелене пергаментом, в серединку кожного покласти невеликий шматочок вершкового масла і поставити в духовку при 180 градусах на 15-20 хвилин. Якщо пиріжки вже досить засмажені, то можна їх прикрити зверху листом пергаменту. Господині на замітку
Подавати біляші гарячими, можна зі сметаною і свіжими овочами, зеленню. А соковитими вони виходять за рахунок додавання в фарш досить великої кількості смаженої цибулі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!