СПАГЕТТІ З тефтелі

Інгредієнти

  • середні цибулини – 2 шт.
  • рослинне масло – 3 ст. л.
  • консервовані очищені томати – 700 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • червоне вино – 200 мл
  • тертий пармезан – 50 г
  • сіль, перець
  • жовток – 1 шт.
  • спагетті – 350 г
  • кілька крапель соусу табаско
  • суміш з яловичого і свинячого фаршу в рівних частках – 350 г
  • щіпка порошку чилі
  • часник – 2 зубчики
  • свіжі хлібні крихти – 80 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Ріпчасту цибулю і часник очистити, подрібнити. У мисці змішати хлібні крихти з жовтком, додати м'ясний фарш, половину нарізаної цибулі, часник і соус табаско. Приправити сіллю і перцем, ретельно перемішати. Крок 2

СПАГЕТТІ З тефтелі

Вологими руками сформувати 18-20 маленьких кульок. Помістити в холодильник на 20 хв. Крок 3

СПАГЕТТІ З тефтелі

Приготувати томатний соус. Помідори розім'яти виделкою. У сотейнику розігріти 1 ст. л. рослинного масла і обсмажити цибулю, що залишився до золотистого кольору, 6 хв. Додати чилі, перемішати і готувати ще 1 хв. Влити вино і готувати на сильному вогні, поки об'єм рідини не зменшиться вдвічі. Зменшити вогонь, додати помідори і цукор, перемішати. Накрити кришкою і тушкувати 15 хв. Крок 4

СПАГЕТТІ З тефтелі

В маслі, що залишилося обсмажити тефтелі з усіх боків до утворення золотисто-коричневої скоринки, 20 хв. Крок 5

СПАГЕТТІ З тефтелі

В великій каструлі закип'ятити 4 л води, додати 1 ст. л. великої морської солі. Покласти спагетті і відварити відповідно до інструкції на упаковці; відкинути на друшляк. Крок 6

Викласти спагетті в гарячий соус, перемішати. Розкласти по тарілках, зверху викласти тефтелі. Посипати тертим сиром і чорним меленим перцем.

0/5 (0 Reviews)