Інгредієнти
- майонез – 200 г
- вершки жирністю 20% – 200 мл
- сіль, перець
- варено-копчений окіст (нарізка) – 500 г
- білки – 2 шт.
- щіпка мускатного горіха
- желатин – 30 г
- брокколі – 600 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Желатин розвести в невеликій кількості теплої кип'яченої води. Брокколі вимити і розібрати на суцвіття. Покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою, знову довести до кипіння і варити 3 хв. Відкинути на друшляк. Крок 2
Кілька невеликих суцвіть відкласти. Решта подрібнити блендером в пюре разом з вершками. Додати майонез, мускатний горіх, сіль і перець. Крок 3
Набряклий желатин поставити на невеликий вогонь і готувати, помішуючи, поки він повністю не розійдеться. Дати охолонути і додати в пюре з брокколі. Білки збити з дрібкою солі, акуратно ввести в вершково-сметанним суміш. Крок 4
Скибочки окости укласти внахлест в подовжену прямокутну форму так, щоб звисали кінці. Викласти половину підготовленого суфле. Крок 5
Розкласти в одну або дві лінії (в залежності від ширини форми) відкладені суцвіття брокколі. Викласти зверху залишився суфле, накрити звисаючими кінцями окосту. Якщо довжина нарізки менше периметра форми, накрити рештою шматками шинки і акуратно подоткнуть всередину краю. Загорнути форму в харчову плівку і поставити в холодильник на 4 год. Видалити плівку, перевернути форму на обробну дошку, зняти її. Дуже гострим ножем нарізати суфле порційними шматками. Потім перекласти шматки на блюдо сервіровки.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!