Суп із сочевиці З ЙОГУРТОМ

суп із сочевиці З ЙОГУРТОМ

Інгредієнти

  • 300 г коричневої сочевиці
  • 2 великих стебла цибулі-порею (тільки біла частина)
  • 2 середні морквини
  • 5-7 черешків селери
  • 2 «мисливські» копчені ковбаски
  • 70-100 г солоного або копченого свинячого сала
  • 2 гілочки чебрецю
  • сіль, мелений чорний перець

Для заправки:

  • 150 г густого натурального йогурту
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ч. л. гострої або солодкої паприки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

суп із сочевиці З ЙОГУРТОМ

замочіть сочевицю в холодній воді на 4-6 год. Потім відкиньте на друшляк, промийте, покладіть в каструлю, залийте 1,5 л холодної води і доведіть до кипіння. Чи не соліть! Варіть до м'якості сочевиці, приблизно 25 хв. Крок 2

суп із сочевиці З ЙОГУРТОМ

Тим часом приготуйте заправку: роздушіть, очистіть і подрібніть часник. Нагрійте в маленькій сковорідці масло, покладіть часник, обсмажуйте на невеликому огне1 хв. Крок 3

суп із сочевиці З ЙОГУРТОМ

Додайте томатну пасту і паприку, обсмажуйте, помішуючи, 1-2 хв. Зніміть з вогню, трохи остудіть і акуратно змішайте масу з йогуртом. Крок 4

суп із сочевиці З ЙОГУРТОМ

для супу наріжте дуже тонкими півкільцями білу частину порею (якщо між листям є пісок, промийте порей). Очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками моркву і селеру. Сало наріжте тонкими смужками, ковбаски – кружальцями завтовшки 1 см. Крок 5

Покладіть сало в холодну сковороду і поставте на середній вогонь. Коли витопиться трохи жиру, через 3 хв., Додайте овочі, ковбаски і листочки чебрецю, збільште вогонь і обсмажуйте, помішуючи, 5 хв. Крок 6

суп із сочевиці З ЙОГУРТОМ

Викладіть вміст сковороди в каструлю з сочевицею, доведіть до кипіння і варіть під кришкою на невеликому вогні 15 хв. Подавайте з йогуртовій заправкою.

0/5 (0 Reviews)