Інгредієнти
- 300 г коричневої сочевиці
- 2 великих стебла цибулі-порею (тільки біла частина)
- 2 середні морквини
- 5-7 черешків селери
- 2 «мисливські» копчені ковбаски
- 70-100 г солоного або копченого свинячого сала
- 2 гілочки чебрецю
- сіль, мелений чорний перець
Для заправки:
- 150 г густого натурального йогурту
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. гострої або солодкої паприки
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
замочіть сочевицю в холодній воді на 4-6 год. Потім відкиньте на друшляк, промийте, покладіть в каструлю, залийте 1,5 л холодної води і доведіть до кипіння. Чи не соліть! Варіть до м'якості сочевиці, приблизно 25 хв. Крок 2
Тим часом приготуйте заправку: роздушіть, очистіть і подрібніть часник. Нагрійте в маленькій сковорідці масло, покладіть часник, обсмажуйте на невеликому огне1 хв. Крок 3
Додайте томатну пасту і паприку, обсмажуйте, помішуючи, 1-2 хв. Зніміть з вогню, трохи остудіть і акуратно змішайте масу з йогуртом. Крок 4
для супу наріжте дуже тонкими півкільцями білу частину порею (якщо між листям є пісок, промийте порей). Очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками моркву і селеру. Сало наріжте тонкими смужками, ковбаски – кружальцями завтовшки 1 см. Крок 5
Покладіть сало в холодну сковороду і поставте на середній вогонь. Коли витопиться трохи жиру, через 3 хв., Додайте овочі, ковбаски і листочки чебрецю, збільште вогонь і обсмажуйте, помішуючи, 5 хв. Крок 6
Викладіть вміст сковороди в каструлю з сочевицею, доведіть до кипіння і варіть під кришкою на невеликому вогні 15 хв. Подавайте з йогуртовій заправкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!