Інгредієнти
- 1,5 кг свинячого окосту
- 1 л яблучного соку
- 2 ст. л. рідкого меду
- 3 лаврові листки
- 5 горошин чорного перцю
- 5 бутонів гвоздики
- 5 горошин запашного перцю
- 1 паличка кориці
- 1 ч. Л. коричневого цукру мусковадо
- 1 ст. л. оливкового масла
- велика сіль, свежемоло- тий чорний перець
- 10 міцних яблук для подачі
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Окорок натріть сіллю і перцем з усіх боків, покладіть в контейнер і приберіть в холодильник на 24 год. Крок 2
Змішайте в каструлі яблучний сік, мед, додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком, гвоздику і корицю. Покладіть в маринад окіст – він повинен бути весь покритий рідиною – і знову приберіть в холодильник на 24 год. Крок 3
Поставте каструлю з окостом на вогонь і доведіть на слабкому вогні до кипіння. Відразу ж вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште на 1 ч. Крок 4
Розігрійте духовку до 200 ° С. Покладіть окіст на деко і поставте в духовку. Запікайте 45 хв., Поливаючи кожні 10 хв. яблучним маринадом. Через 15 хв. додайте на деко яблука. Крок 5
у мисочці розчиніть коричневий цукор в 1 ч. л. води, додайте оливкову олію і перемішайте. Змастіть поверхню окосту. Знизьте температуру духовки до 160 ° С і готуйте ще 20 хв. Крок 6
Вийміть окіст з духовки, накрийте фольгою і залиште на 15 хв. Подавайте з печеними яблуками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!