СВЯТКОВИЙ ОКОРОК В ЯБЛУЧНОМУ МАРИНАДІ

Інгредієнти

  • 1,5 кг свинячого окосту
  • 1 л яблучного соку
  • 2 ст. л. рідкого меду
  • 3 лаврові листки
  • 5 горошин чорного перцю
  • 5 бутонів гвоздики
  • 5 горошин запашного перцю
  • 1 паличка кориці
  • 1 ч. Л. коричневого цукру мусковадо
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • велика сіль, свежемоло- тий чорний перець
  • 10 міцних яблук для подачі

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

 СВЯТКОВИЙ ОКОРОК в ЯБЛУЧНОМУ МАРИНАДІ

Окорок натріть сіллю і перцем з усіх боків, покладіть в контейнер і приберіть в холодильник на 24 год. Крок 2

Змішайте в каструлі яблучний сік, мед, додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком, гвоздику і корицю. Покладіть в маринад окіст – він повинен бути весь покритий рідиною – і знову приберіть в холодильник на 24 год. Крок 3

Поставте каструлю з окостом на вогонь і доведіть на слабкому вогні до кипіння. Відразу ж вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште на 1 ч. Крок 4

Розігрійте духовку до 200 ° С. Покладіть окіст на деко і поставте в духовку. Запікайте 45 хв., Поливаючи кожні 10 хв. яблучним маринадом. Через 15 хв. додайте на деко яблука. Крок 5

СВЯТКОВИЙ ОКОРОК В ЯБЛУЧНОМУ МАРИНАДІ

у мисочці розчиніть коричневий цукор в 1 ч. л. води, додайте оливкову олію і перемішайте. Змастіть поверхню окосту. Знизьте температуру духовки до 160 ° С і готуйте ще 20 хв. Крок 6

СВЯТКОВИЙ ОКОРОК В ЯБЛУЧНОМУ МАРИНАДІ

Вийміть окіст з духовки, накрийте фольгою і залиште на 15 хв. Подавайте з печеними яблуками.

0/5 (0 Reviews)