Інгредієнти
- свиняча шийка – 1 кг
- кокос (стружка) – 150 г
Для маринаду:
- мелена куркума – 1 ч. л.
- сіль – за смаком
- товчений часник – 2 зубчики
- мелений мускатний горіх – 1 ч . л.
- порошок каррі – 1 ст. л.
- кокосове молоко – 400 мл
- довгий перець чилі – 1 шт.
- свіжий корінь імбиру – 4 см
- пучок кінзи – 1 шт.
- насіння коріандру – 1 ч. л.
- червона цибулина – 1 шт.
- лимон – 1 шт.
- олія соняшникова – 1 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- гвоздика – 6 зірочок
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
приготувати маринад. Цибуля, часник і корінь імбиру очистити і нарізати довільними шматками. Перець чилі вимити, розрізати навпіл і видалити насіння. М'якоть нарізати тонкими півкільцями. Кінзу вимити, обсушити і крупно нарізати. З лимона вичавити сік. Крок 2
Гвоздику і насіння коріандру обсмажити на сухій розігрітій сковороді, постійно помішуючи, 30 сек. Покласти в ступку і розім'яти товкачем. Додати порошок каррі, куркуму і мускатний горіх. Крок 3
Подрібнити блендером цибулю, часник, корінь імбиру і кінзу в пюре. Продовжуючи збивати, додати цукор, підготовлені спеції, лимонний сік і масло. Перекласти у велику миску, додати перець чилі, влити кокосове молоко і добре перемішати. Приправити сіллю за смаком. Крок 4
Свинину вимити і нарізати шматками приблизно по 2х2 см. Покласти в миску з маринадом, перемішати, накрити і поставити в холодильник на ніч. Крок 5
Нанизати шматки м'яса на вимочені у воді дерев'яні шпажки. Кокосову стружку висипати на плоске блюдо. Обваляти кожну шпажку зі свининою в стружці. Повторити 2-3 рази. Крок 6
Добре розігріти барбекю або сковороду-гриль. Покласти шпажки і смажити, часто перевертаючи, приблизно 15 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!