Свинячі ШАШЛИКИ в кокосовій стружці

Свинячі ШАШЛИКИ в кокосовій стружці

Інгредієнти

  • свиняча шийка – 1 кг
  • кокос (стружка) – 150 г

Для маринаду:

  • мелена куркума – 1 ч. л.
  • сіль – за смаком
  • товчений часник – 2 зубчики
  • мелений мускатний горіх – 1 ч . л.
  • порошок каррі – 1 ст. л.
  • кокосове молоко – 400 мл
  • довгий перець чилі – 1 шт.
  • свіжий корінь імбиру – 4 см
  • пучок кінзи – 1 шт.
  • насіння коріандру – 1 ч. л.
  • червона цибулина – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • олія соняшникова – 1 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • гвоздика – 6 зірочок

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Свинячі ШАШЛИКИ в кокосовій стружці

приготувати маринад. Цибуля, часник і корінь імбиру очистити і нарізати довільними шматками. Перець чилі вимити, розрізати навпіл і видалити насіння. М'якоть нарізати тонкими півкільцями. Кінзу вимити, обсушити і крупно нарізати. З лимона вичавити сік. Крок 2

Свинячі ШАШЛИКИ в кокосовій стружці

Гвоздику і насіння коріандру обсмажити на сухій розігрітій сковороді, постійно помішуючи, 30 сек. Покласти в ступку і розім'яти товкачем. Додати порошок каррі, куркуму і мускатний горіх. Крок 3

Свинячі ШАШЛИКИ в кокосовій стружці

Подрібнити блендером цибулю, часник, корінь імбиру і кінзу в пюре. Продовжуючи збивати, додати цукор, підготовлені спеції, лимонний сік і масло. Перекласти у велику миску, додати перець чилі, влити кокосове молоко і добре перемішати. Приправити сіллю за смаком. Крок 4

Свинячі ШАШЛИКИ в кокосовій стружці

Свинину вимити і нарізати шматками приблизно по 2х2 см. Покласти в миску з маринадом, перемішати, накрити і поставити в холодильник на ніч. Крок 5

Свинячі ШАШЛИКИ в кокосовій стружці

Нанизати шматки м'яса на вимочені у воді дерев'яні шпажки. Кокосову стружку висипати на плоске блюдо. Обваляти кожну шпажку зі свининою в стружці. Повторити 2-3 рази. Крок 6

Свинячі ШАШЛИКИ в кокосовій стружці

Добре розігріти барбекю або сковороду-гриль. Покласти шпажки і смажити, часто перевертаючи, приблизно 15 хв.

0/5 (0 Reviews)