Буденний вечерю у виконанні Світлани Зарецький, постійного автора сайту Gastronom.ru, легко може перетворитися в святковий.
Інгредієнти
- біла цибулина – 1 шт.
- кедрові горішки – 10 г
- сіль, мелений чорний перець
- великі груші – 2 шт.
- оливкова олія
- чебрець (за смаком)
- свинячі відбивні – 2 шт.
- великий картопля – 2-3 шт.
- коричневий цукор (Демерара) – 1 ст. л.
Для масла:
- блакитний сир (дорблю, Рокфор) – 20 г
- вершкове масло – 30 г
Покроковий рецепт приготування
Приготувати масло: сир розкришити і змішати з розм'якшеним вершковим маслом.
Сформувати невеликий брусок, загорнути в харчову плівку і прибрати в морозильник.
Свинячі відбивні промити, обсушити і злегка відбити. По обидва боки змастити олією, приправити сіллю і меленим перцем. Картоплю очистити, нарізати часточками. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Груші розрізати уздовж навпіл, вирізати серцевину і порізати на 4-8 частин (залежно від розміру).
Духовку розігріти до 210 ° С.
Невелику форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти нарізані груші, а зверху покласти кілька шматочків вершкового масла.
Велику форму для запікання змастити оливковою олією, викласти картоплю з цибулею, додати сіль, перець, чебрець, перемішати. Зверху помістити свинячі відбивні. Поставити обидві форми в духовку.
Через 15 хвилин груші перемішати і посипати коричневим цукром. Свинячі відбивні перевернути, картопля перемішати. Через 5 хвилин дістати деко з грушами з духовки. Відбивні з картоплею запікати ще 25-30 хвилин: картопля повинна повністю приготуватися, а відбивні – підрум'янитися.
Для подачі на тарілку викласти часточки картоплі і груш, прикрасити кільцями цибулі. Викласти відбивні, поклавши на кожну невеликий шматочок холодного масла з блакитним сиром. Посипати блюдо обсмаженими кедровими горішками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!