Грудинку досить складно зіпсувати & mdash; в цьому отрубе ідеальне поєднання жиру і пісного м'яса. Приготувати свинячу грудинку на грилі дуже просто, зате смак виходить відмінний.
Інгредієнти
- 2 кг свинячої грудинки
- 1 невеликий лимон
- 1 гілочка розмарину
- 2 гілочки чебрецю
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 3 ст. л. оливкового масла
- 1 ч. л. солі
Для зеленого соусу:
- 100 г петрушки
- 2 гілочки чебрецю
- 10 листочків розмарину
- 2 зубчики часнику
- сік і цедра половини лимона
- 100 мл оливкової олії
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте маринад: розріжте лимон на шматочки, видаляючи всі кісточки. Порубати чебрець і розмарин, складіть в блендер, додайте лимон, соєвий соус, оливкова олія і сіль, збийте блендером до однорідності. Крок 2
Розріжте грудинку на шматки шириною 3-3,5 см. Покладіть грудинку в зіплок-пакети з замком, додайте маринад, витісните повітря, закрийте пакети і зробіть так, щоб маринад рівномірно розподілився по всій поверхні м'яса. Маринують 2 ч при кімнатній температурі або 4-6 ч в холодильнику. Крок 3
Розпаліть вугілля – вони повинні прогоріти і затягнутих сивим попелом. Розгрібаючи вугілля до країв, в центр покладіть грудинку, обтрусивши шматки від маринаду. Смажте, перевертаючи раз в 2-3 хв., Поки внутрішня температура шматків м'яса не досягне 65 ° С (визначте електронним термометром). Викладіть м'ясо на блюдо і прикрийте фольгою. Залиште «відпочивати» на 5-10 хв. Крок 4
Тим часом приготуйте соус: подрібніть петрушку, чебрець, листочки розмарину і часник, покладіть в стакан погружного блендера, посоліть і почніть збивати, поступово підливаючи оливкову олію, потім лимонний сік з цедрою. Поперчіть і посоліть за смаком. Крок 5 При бажанні розріжте грудинку на шматки поменше, подавайте з зеленим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!