Свинячої грудинки з турнепс

У нас на прилавках все частіше стали з'являтися круглі трохи сплюснуті коренеплоди фіолетово-білого кольору. На ціннику чомусь написано & laquo; ріпа & raquo ;, хоча це самий натуральний турнепс. Чи не кормової, а столовий & mdash; ніжний, солодко-гіркуватий, що відмінно поєднується з жирним м'ясом …

Інгредієнти

  • 600 г свинячої грудинки
  • 500 г турнепсу
  • 2 цибулини шалот
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 3 гілочки чебрецю
  • 120 мл оливкової олії
  • 2 ст. л. меду
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для маринаду крупно наріжте очищений шалот. Часник роздушіть і очистіть. Порубати чебрець. Складіть шалот, чебрець і часник в каструльку, влийте оливкове масло і доведіть майже до кипіння. Остудіть, 10 хв. Крок 2 Наріжте грудинку великими шматками, натріть сіллю і перцем і залийте маринадом. Затягніть плівкою і залиште в холодному місці на 12 год. Крок 3 Турнепс вимийте щіткою, видаліть бадилля і хвостик, розріжте кожен коренеплід уздовж на 4 частини. Змішайте трохи підігрітий мед і соєвий соус, перемішайте з турнепсом, поперчіть, затягніть плівкою, залиште на 12 год. Крок 4 промаринуватися м'ясо посмажте на вугіллі або в духовці з включеним грилем до рум'яної скоринки і готовності всередині. Турнепс запечіть до м'якості – його можна смажити на вугіллі, загорнувши в «конверт» з складеної вдвічі фольги, або на деку при 180 ° С. Подавайте м'ясо з турнепсом.

0/5 (0 Reviews)