Інгредієнти
- 1 свиняча лопатка на кістці з шкірою вагою 2-3 кг
- 3 ст. л. коричневого цукру
- 1 ч. л. імбирного порошку
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ч. л. сухого чебрецю
- 1,5 ч. л. солодкої меленої паприки
- 1 ч. л. кайенского перцю, за бажанням
- 2 ст. л. морської солі
- 4-5 великих морквин для запікання
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 220 ° С. Перевірте, чи добре підготовлена лопатка і чи немає на шкірі волосків. Якщо є, обпалити лопатку над відкритим полум'ям (над газом або за допомогою пальника). Крок 2
Зробіть на шкірі надрізи навхрест на відстані 2-3 см один від одного. Завдання полягає в тому, щоб розрізати шкіру до жиру, а не до м'яса. Крок 3
Змішайте всі спеції, сіль і цукор. Кількість кайенского перцю залежить від вашої любові до гострого, але в будь-якому випадку всередину м'яса перець не проникне, і сильно гострим воно не буде. Крок 4
Одягніть гумові рукавички. Натріть лопатку з усіх боків вийшла пряною сумішшю, намагаючись якомога краще втерти суміш в надрізи і в шкіру. Крок 5
Вимийте морква і розріжте кожну вздовж навпіл. Викладіть морква розрізом вниз на деко по центру на невеликій відстані один від одного. На неї покладіть лопатку шкірою вгору. Крок 6
Помістіть деко в духовку. Через 20 хв. зменшіть температуру духовки до 120-130 ° С. Запікайте 6 ч, один раз лопатку можна перевернути. М'ясо в результаті повинно розбиратися ложкою. Хрустку скоринку потрібно з'їдати відразу – вже через годину вона намокне і стане несмачною.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!