СВИНЯЧИЙ ОКОРОК, ФАРШИРОВАНИЙ ЛУКОМ І ШАВЛІЄЮ

СВИНЯЧИЙ ОКОРОК, ФАРШИРОВАНИЙ ЛУКОМ І ШАВЛІЄЮ

Інгредієнти

  • велика жменю листочків шавлії – 1 шт.
  • масло рослинне – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • червоні цибулини – 2 шт.
  • свинина (окіст) – 1,6 кг

Для гарніру:

  • масло рослинне – 6 ст. л.
  • сидр – 300 мл
  • сіль – за смаком
  • картопля – 12 шт.
  • бульйон курячий – 300 мл
  • масло вершкове – 25 г
  • товчений часник – 6-8 зубчиків

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Листя шавлії вимити, обсушити і нарвати руками. Лук очистити, дрібно нарізати і обсмажити в 1 ст. л. розігрітого рослинного масла, 5 хв. Додати шавлія, перемішати і зняти з вогню. Крок 2

СВИНЯЧИЙ ОКОРОК, ФАРШИРОВАНИЙ ЛУКОМ і шАВЛІЄЮ

Свинину вимити, обсушити і натерти сіллю і перцем. Зробити глибокий поздовжній надріз, на розрізаючи м'ясо до самого низу. Крок 3

СВИНЯЧИЙ ОКОРОК, ФАРШИРОВАНИЙ ЛУКОМ І ШАВЛІЄЮ

Розсунути краю, вкласти всередину обсмажену цибулю з шавлією. Розрівняти поверхню. Крок 4

СВИНЯЧИЙ ОКОРОК, ФАРШИРОВАНИЙ ЛУКОМ І шАВЛІЄЮ

Зімкнути краю, надавши м'ясу первісну форму. Крок 5

СВИНЯЧИЙ ОКОРОК, ФАРШИРОВАНИЙ ЛУКОМ І ШАВЛІЄЮ

Перев'язати м'ясо мотузкою. Помістити свинину на деко і поставити в розігріту до 240 & deg; C духовку на 25 хв. Зменшити температуру духовки до 180 & deg; C, готувати 1 ч. Крок 6

За 30 хв. до готовності м'яса приготувати гарнір. Картоплю очистити і порціями обсмажити в великому сотейнику в розігрітій суміші масел, 3-4 рази перевернувши, 10 хв. Перекладати в форму для запікання. Часник очистити, злегка розчавити. Повернути весь картопля в сотейник, додати часник, влити бульйон і сидр. Гасити на середньому вогні 30 хв. Знову перекласти все в форму для запікання. Вийняти м'ясо з духовки, накрити листом фольги і дати постояти 10 хв. Картопля поставити в духовку на 10 хв. Подавати м'ясо з картоплею і зеленим салатом.

0/5 (0 Reviews)