СВИНЯЧИЙ Рулет з чорносливом

Це, без сумніву, блюдо для зимового свята. Воно прекрасно & nbsp; буде виглядати і на різдвяному, і на новорічному столі. Або ще краще: приготуйте цей & nbsp; рулет заздалегідь для сімейного обіду (або вечері & ndash; хто як встане) 1 січня. Гаряча свинина з жирком & nbsp; і гострий лук відмінно знімуть похмільний синдром після бурхливої ​​новорічної ночі.

Інгредієнти

  • свиняча очеревина з шкірою – 1,5 кг
  • чорнослив без кісточок – 150 г
  • кориця мелена – 1 ч.л.
  • масло рослинне – 2 ст.л.
  • сік 1 апельсина
  • чорний перець мелений
  • сіль

Для гарніру:

  • паприка мелена – 1,5 ст.л .
  • куркума – 2 ч.л.
  • оцет яблучний – 1 ст.л.
  • солодкий білий лук – 6 шт.
  • масло рослинне – 3 ст.л.
  • середній пучок кропу
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Чорнослив покладіть в сотейник, додайте апельсиновий сік і корицю. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, 5 хв. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Потім подрібніть в пюре. Крок 2 Свинину з боку шкіри вимийте щіткою. Обсушити і обпалити над відкритим вогнем. Дуже гострим ножем зріжте шкіру, залишивши з одного довгого краю смужку шириною 10 см. Зробіть на шкірі паралельно короткому краю глибокі надрізи на відстані 1 см один від одного. Зріжте через одну смужки шкіри. Крок 3 Переверніть свинину шкірою вниз, присипте м'ясо спеціями і сіллю. Рівномірно розподіліть пюре з чорносливу, залишивши з кожного краю 2 см вільними. Крок 4 Поверніть свинину з довгого краю рулетом. Туго перев'яжіть шпагатом або спеціальними силіконовими шпагатікамі. Змастіть рослинним маслом. Покладіть на деко шкірою вгору і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці 1 ч. Перекладіть м'ясо на блюдо, накрийте листом фольги і залиште на 15 хв. Крок 5 Для гарніру цибулю наріжте тонкими кільцями. Змішайте в мисці з рослинним маслом, оцтом і сіллю і залиште на 30 хв. Вийміть цибулю з маринаду і розділіть на 3 частини. Одну обваляйте в подрібненому кропі, другу – в паприці. Решта кільця поверніть на 10 хв. в маринад, додавши в нього куркуму. Подайте різнокольорові кільця цибулі до м'яса.

0/5 (0 Reviews)