Інгредієнти
- борошно – 3 ст. л.
- яйце – 1 шт.
- підсушені хлібні крихти – 0,5 склянки
- сіль – за смаком
- 2 свинячих ескалоп вагою по – 180-200 г
- лимон – 1 шт.
- масло рослинне – 4-5 ст. л.
Для гарніру:
- щіпка меленого мускатного горіха
- щіпка меленої кориці
- яблука – 2 шт.
- цедра і сік 0,5 апельсина
- масло вершкове – 1 ст. л.
- цукор – 50 г
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Приготувати гарнір. Яблука очистити і, видаливши серцевину, нарізати кубиками зі стороною 2 см. Крок 2
У ковші змішати вершкове масло з апельсиновим соком і цедрою, цукром, корицею і мускатним горіхом. Поставити на невеликий вогонь. Як тільки масло почне пузиритися, додати яблука. Перемішати, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні 10 хв. Зняти з вогню і залишити в теплому місці. Крок 3
Ескалопи вимити, обсушити. Накрити плівкою і відбити до товщини приблизно 0,5 см. Натерти сіллю і перцем. Крок 4
Насипати в одну тарілку борошно, в другу – крихти. У третю влити злегка збите яйце. Обваляти котлети в борошні, струсити надлишки. Крок 5
Обмакнуть ескалоп в яйце і відразу ж обваляти в хлібних крихтах. Рукою притиснути крихти до м'яса, щоб вони лягли щільніше. Крок 6
У великій сковороді розігріти 2 ст. л. масла, викласти котлети і готувати 3-4 хв. Перевернути на іншу сторону, підлити масла і готувати ще 3-4 хв. Викласти шніцелі на порційні тарілки і полити свіжим соком лимона. Подавати з яблучним гарніром.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!