Свинина під маринадом і в коньячним соусом від Олександра Носика

Інгредієнти

  • лимони
  • масло оливкове
  • 2 ст. л. дрібно натертого кореня імбиру
  • сіль
  • 100 г коньяку
  • часник – 1 головка
  • 2 ст. л. меду
  • перець чилі
  • 0,5кг свинячої вирізки, порізаної на стейки

Покроковий рецепт приготування

Зрізати з свинини майже весь жир, залишивши лише шар близько 1-2 мм. Викласти м’ясо в глибокий посуд, полити лимонним соком і посипати дрібно порубаним часником. Залишити м’ясо в маринаді на 30 хв. Розігріти в сковороді 2 ст. л. оливкового масла, покласти свинину і обсмажити її з обох боків до золотистої скоринки. Коньяк змішати з імбиром, медом і дрібно нарізаним перцем чилі, туди ж вилити маринад з-під свинини. Викласти обсмажене м’ясо в жароміцний посуд. У великій сковороді розігріти 2 ст. л. оливкового масла, влити коньячну суміш, дати закипіти. Свинину посолити, влити отриманий коньячний соус, накрити кришкою і запікати в розігрітій до 200 С духовці 25-30 хв.

0/5 (0 Reviews)