В Китаї теж дуже люблять великі застілля, які, як це не дивно, трохи нагадують наші російські. Китайці, так само як і ми, ставлять на стіл відразу багато-багато різних закусок, потім подають основне блюдо. І на цьому схожість закінчується. Після гарячого в Китаї подають суп, а роль десертів там настільки незначна, що про них і говорити не варто. Цей рецепт, який народився в Шанхаї, називають & laquo; червоним & raquo; не тому, що страва виходить виключно красивим, а тому, що біле м'ясо свинини, обсмаженої в карамелі з соєвим соусом, дійсно набуває червонуватого відтінку. Якщо ви влаштовуєте свято за містом, приготуйте її на відкритому вогні.
Інгредієнти
- 500 г пісної свинини
- 5-6 товстих стебел зеленої цибулі, тільки біла частина
- 5 см кореня імбиру
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. цукру
- 1 зірочка бадьяна
- 1 ч. Л. меленої кориці
- 2 ст. л. рисового або сухого білого вина
- 4 ст. л. темного соєвого соусу
- 3 ст. л. арахісового масла
- сіль
Для гарніру:
- 1 цукіні
- 1 яйце
- 100 г кунжуту
- 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 2 ст. л. соєвого соусу
- арахісове масло для смаження
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Білу частину зеленої цибулі дрібно наріжте. Імбир і часник подрібніть. М'ясо наріжте кубиками зі стороною 3 см. Крок 2 В воке розігрійте арахісове масло, покладіть цукор і готуйте, помішуючи, поки цукор не стане коричневого кольору, 2 хв. Додайте цибулю, імбир, часник, бадьян, корицю і сіль. Потім покладіть м'ясо і смажте на сильному вогні, постійно перевертаючи шматки, 5 хв. Соус повинен покрити м'ясо з усіх боків. Крок 3
Додайте в вок вино і соєвий соус. Влийте таку кількість води, щоб м'ясо було повністю закрито, але не більше. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, закрийте вок кришкою і тушкуйте 40 хв., Помішуючи раз в 10 хв. Крок 4 Для гарніру цукіні наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Яйце збийте з соєвим соусом. Кунжут пересипте в плоску тарілку. Обваляйте кожен гурток цукіні в крохмалі, потім умочіть в яйце і обваляйте в кунжуті. Обсмажте цукіні в сильно розігрітому арахісове олії по 1 хв. з кожного боку. Крок 5 Відкрийте кришку вока, збільште вогонь і дайте соусу загуснути, час від часу помішуючи, 10 хв. Свинину і цукіні подавайте негайно на різних тарілках. Господині на замітку
Це м'ясо буде набагато смачніше на наступний день. Його потрібно буде тільки розігріти, а ось цукіні готуйте безпосередньо перед подачею.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!