Свинина, тушкована по-червоному

В Китаї теж дуже люблять великі застілля, які, як це не дивно, трохи нагадують наші російські. Китайці, так само як і ми, ставлять на стіл відразу багато-багато різних закусок, потім подають основне блюдо. І на цьому схожість закінчується. Після гарячого в Китаї подають суп, а роль десертів там настільки незначна, що про них і говорити не варто. Цей рецепт, який народився в Шанхаї, називають & laquo; червоним & raquo; не тому, що страва виходить виключно красивим, а тому, що біле м'ясо свинини, обсмаженої в карамелі з соєвим соусом, дійсно набуває червонуватого відтінку. Якщо ви влаштовуєте свято за містом, приготуйте її на відкритому вогні.

 Свинина, тушкована по-червоному

Інгредієнти

  • 500 г пісної свинини
  • 5-6 товстих стебел зеленої цибулі, тільки біла частина
  • 5 см кореня імбиру
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 зірочка бадьяна
  • 1 ч. Л. меленої кориці
  • 2 ст. л. рисового або сухого білого вина
  • 4 ст. л. темного соєвого соусу
  • 3 ст. л. арахісового масла
  • сіль

Для гарніру:

  • 1 цукіні
  • 1 яйце
  • 100 г кунжуту
  • 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • арахісове масло для смаження

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Білу частину зеленої цибулі дрібно наріжте. Імбир і часник подрібніть. М'ясо наріжте кубиками зі стороною 3 см. Крок 2 В воке розігрійте арахісове масло, покладіть цукор і готуйте, помішуючи, поки цукор не стане коричневого кольору, 2 хв. Додайте цибулю, імбир, часник, бадьян, корицю і сіль. Потім покладіть м'ясо і смажте на сильному вогні, постійно перевертаючи шматки, 5 хв. Соус повинен покрити м'ясо з усіх боків. Крок 3

Свинина, тушкована по-червоному

Додайте в вок вино і соєвий соус. Влийте таку кількість води, щоб м'ясо було повністю закрито, але не більше. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, закрийте вок кришкою і тушкуйте 40 хв., Помішуючи раз в 10 хв. Крок 4 Для гарніру цукіні наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Яйце збийте з соєвим соусом. Кунжут пересипте в плоску тарілку. Обваляйте кожен гурток цукіні в крохмалі, потім умочіть в яйце і обваляйте в кунжуті. Обсмажте цукіні в сильно розігрітому арахісове олії по 1 хв. з кожного боку. Крок 5 Відкрийте кришку вока, збільште вогонь і дайте соусу загуснути, час від часу помішуючи, 10 хв. Свинину і цукіні подавайте негайно на різних тарілках. Господині на замітку

Це м'ясо буде набагато смачніше на наступний день. Його потрібно буде тільки розігріти, а ось цукіні готуйте безпосередньо перед подачею.

0/5 (0 Reviews)