СВИНИНА В медовим соусом зі смаженою ОГІРКАМИ

Ми вже не раз писали, що східно-азіатська кухня відрізняється швидким приготуванням страв. У цьому рецепті багато різних операцій, але робляться вони стрімко. Поки маринуються огірки, ви зможете підготувати решту складових. Всі наступні операції займуть всього кілька хвилин. А в результаті & ndash; божественний смак, і всі корисні речовини в цілості й схоронності!

Інгредієнти

  • 400 г свинячої вирізки
  • 4 середніх огірка
  • 1/2 склянки соєвого соусу
  • 5 ст. л. рідкого меду
  • 3 см кореня імбиру
  • цедра 1 лимона
  • 1/2 склянки рисового вина або сухого хересу
  • 2 ст. л. рисового оцту
  • 4 ст. л. нерафінованої арахісового масла
  • мелений чорний перець
  • кілька пір'я зеленої цибулі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВИНИНА В медовим соусом зі смаженою ОГІРКАМИ

Огірки наріжте поздовжніми брусками завтовшки 1 см. Акуратно виріжте ножем насіння (збережіть їх). Змішайте половину соєвого соусу з оцтом. Покладіть в маринад огірки на 10 хв. Крок 2

СВИНИНА В медовий СОУСІ зі смаженою ОГІРКАМИ

Огіркові насіння і імбир подрібніть і змішайте з цедрою лимона (її потрібно знімати дрібної теркою), медом, вином і залишилися соєвим соусом. Крок 3 Свинину наріжте шматками товщиною 1 см і перемішайте з соусом. Обсушити огірки паперовими рушниками. Крок 4 Сильно розігрійте в воке 2 ст. л. масла, покладіть огірки і обсмажте, помішуючи, на максимальному вогні до золотистої скоринки, приблизно 2 хв. Перекладіть на підігріте блюдо. Протріть вок паперовими рушниками і поверніть на сильний вогонь. Крок 5 Сильно нагрійте в воке масло, що залишилося. Вийміть свинину шумівкою з маринаду і обсмажте, помішуючи, до рум'яної скоринки, приблизно 3 хв. Крок 6 Влийте в вок маринад з-під м'яса і, не зменшуючи вогонь, готуйте свинину ще 4 хв. Крок 7 Наріжте зелену цибулю невеликими шматочками по діагоналі. Викладіть м'ясо на блюдо з огірками. Приправте чорним перцем і зеленою цибулею. Подавайте негайно. Господині на замітку

У китайській кухні огірки часто маринують і смажать на олії до рум'яної скоринки. Їх подають не тільки як гарнір до м'яса або риби, а й як самостійне блюдо разом з іншими смаженими овочами.

0/5 (0 Reviews)