СВИНИНА В КИСЛО-солодкому соусі

Любителі китайських ресторанів знають і дуже люблять цю страву. До речі, свинину з ананасами готують не тільки в Китаї, але і в багатьох країнах Південно-Східної Азії. І там, щоб поласувати найніжнішої їжею, місцеві жителі не йдуть в ресторан. Вони традиційно готують це смачне блюдо будинку всього за 20 хвилин.

Інгредієнти

  • 350-400 г свинячої вирізки
  • 3/4 склянки курячого або овочевого бульйону
  • 200 г консервованих нарізаних ананасів
  • 2,5 см свіжого кореня імбиру
  • 1 невеликий червоний гострий перець чилі
  • 1 ст. л. сухого хересу
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. нерафінованої арахісового масла
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Корінь імбиру очистіть і натріть на дрібній тертці, перчик чилі подрібніть, видаливши насіння. Змішайте в мисці імбир, чилі, херес і соєвий соус. Крок 2 Ананаси відкиньте на сито, зберігши сироп. Додайте в миску зі спеціями бульйон і 1/3 склянки ананасового сиропу. Перемішайте. Крок 3 Свинячу вирізку наріжте шматочками товщиною 1 см і обсмажте в воке або сковороді з товстим дном в розігрітій олії на сильному вогні, помішуючи, приблизно 2 хв. Крок 4 Влийте в сковороду з м'ясом пряну суміш з миски. Доведіть до кипіння на максимальному вогні, готуйте 5 хв. Крок 5 Крохмаль розведіть в 1 ст. л. холодної води. Додайте до м'яса разом з ананасами. Приправте сіллю, перемішайте. Готуйте на середньому вогні під кришкою 5 хв. Корисна порада

Подавайте свинину з зеленим салатом-мікс і/або маринованими запеченими перцями.

0/5 (0 Reviews)