СВИНИНА в горщику з маринованими маслюки І кришечкою З тіста

Меню для двох x Інгредієнти

  • м'ясо (свинина) – 600 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • сметана – 4 ст. л.
  • гриби мариновані маслюки – 200 г
  • картопля – 4 шт.
  • олія соняшникова для смаження м'яса
  • бульйон або вода – 400 г
  • зелень, сіль, перець чорний мелений
  • тісто – 4 шматочки як для пиріжків для кришечок
  • кунжут для посипання

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'ясо промити, обсушити паперовим рушником, нарізати брусочками Крок 2 Нашинковать цибулю і гриби. Крок 3 Картоплю почистити і порізати кубиками. Крок 4 М'ясо і цибулю обсмажити до золотистого кольору. Потім трохи загасити до м'якості. Крок 5 Горщики замочити в холодній воді. Через 1 годину воду злити. Крок 6 На дно кожного горщика покласти по ложці сметани, видавити часник. Викласти картоплю, м'ясо, гриби. Посолити, поперчити, посипати зеленню. Влити в кожен горщик по 100 г бульйону або води. Закрити кришечками від горщиків і поставити в холодну духовку. Крок 7 Включити духовку, встановити температуру 150 градусів. Після того, як вміст горщиків закипить, запікати ще 20 хв. Крок 8 Після цього горщики дістати з духовки, зняти кришки і замість них на горщики наліпити кришечки з тіста. Зверху змастити сметаною і посипати кунжутом. Крок 9 Знову поставити в духовку і запікати до золотистого кольору кришечок з тіста. Тісто в даному випадку дріжджове, але підійде і будь-яка інша. Кришечки їстівні, але якщо немає бажання, то є їх не обов'язково.

0/5 (0 Reviews)