СВИНИНА в соусі З БІЛІЙ СМОРОДИНИ

СВИНИНА в соусі З БІЛІЙ СМОРОДИНИ

Інгредієнти

  • масло рослинне – 1 ст. л.
  • вино біле сухе – 50 мл
  • вирізка свиняча – 500 г
  • кріп – 1 пучок
  • цедра 1/2 лимона – 1 ст. л.

Для соусу:

  • біла смородина – 200 г
  • вино біле сухе – 250 мл
  • перець духмяний – 3 горошини
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • цукор, сіль, чорний перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Свинину вимити, нарізати невеликими шматочками. Кріп вимити, обсушити і нашаткувати. У мисці змішати вино, рослинне масло, цедру і кріп. Покласти свинину, ретельно перемішати, щоб соус покрив шматки з усіх боків. Залишити в теплому місці на 1,5 ч. Крок 2

Смородину вимити. Зняти ягоди з гілки. Крок 3

СВИНИНА в соусі З БІЛІЙ СМОРОДИНИ

Вино перелити в сотейник, поставити на вогонь і випаровувати, поки об'єм не зменшиться наполовину. Додати запашний перець. М'ясо вийняти з маринаду і обсмажити на сухій розігрітій сковороді, 5 хв. Влити маринад, довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати ще 3 хв. Крок 4

СВИНИНА в соусі З БІЛІЙ СМОРОДИНИ

Соус від м'яса влити в сотейник з вином, ще раз довести до кипіння. М'ясо накрити і залишити в теплому місці. Крок 5

СВИНИНА в соусі З БІЛІЙ сМОРОДИНИ

Додати ягоди смородини і готувати 4 хв. Крок 6

СВИНИНА в соусі З БІЛІЙ СМОРОДИНИ

Додати в соус цукор, сіль, перець, вершкове масло. Перемішати, прогріти, 2 хв., І зняти з вогню. Розкласти м'ясо по порційних тарілках, полити приготованим соусом. Можна прикрасити гілочками свіжої білої і червоної смородини.

0/5 (0 Reviews)