Інгредієнти
- масло рослинне – 1 ст. л.
- вино біле сухе – 50 мл
- вирізка свиняча – 500 г
- кріп – 1 пучок
- цедра 1/2 лимона – 1 ст. л.
Для соусу:
- біла смородина – 200 г
- вино біле сухе – 250 мл
- перець духмяний – 3 горошини
- масло вершкове – 1 ст. л.
- цукор, сіль, чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Свинину вимити, нарізати невеликими шматочками. Кріп вимити, обсушити і нашаткувати. У мисці змішати вино, рослинне масло, цедру і кріп. Покласти свинину, ретельно перемішати, щоб соус покрив шматки з усіх боків. Залишити в теплому місці на 1,5 ч. Крок 2
Смородину вимити. Зняти ягоди з гілки. Крок 3
Вино перелити в сотейник, поставити на вогонь і випаровувати, поки об'єм не зменшиться наполовину. Додати запашний перець. М'ясо вийняти з маринаду і обсмажити на сухій розігрітій сковороді, 5 хв. Влити маринад, довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати ще 3 хв. Крок 4
Соус від м'яса влити в сотейник з вином, ще раз довести до кипіння. М'ясо накрити і залишити в теплому місці. Крок 5
Додати ягоди смородини і готувати 4 хв. Крок 6
Додати в соус цукор, сіль, перець, вершкове масло. Перемішати, прогріти, 2 хв., І зняти з вогню. Розкласти м'ясо по порційних тарілках, полити приготованим соусом. Можна прикрасити гілочками свіжої білої і червоної смородини.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!