СВИНИНА В ЯБЛУЧНОМУ соусі

СВИНИНА В ЯБЛУЧНОМУ соусі

Інгредієнти

  • борошно – 1 ст. л.
  • яблучний сік – 600 мл
  • свинячий окіст – 2 кг
  • цибулина – 1 шт.
  • вершки жирністю 35% – 50 мл
  • морква – 1 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • горошини чорного перцю – 4 шт.
  • пучок петрушки
  • сіль
  • молоко – 250 мл
  • апельсини – 2 шт.
  • гвоздика – 3 бутона

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВИНИНА В ЯБЛУЧНОМУ соусі

Цибулю і моркву очистити. Петрушку розібрати на листочки і стебла. Окіст помістити у велику каструлю. Влити 400 мл яблучного соку, а потім стільки води, щоб м'ясо було повністю покрито. Покласти овочі і стебла петрушки. Довести до кипіння, зняти піну. Варити 1 ч. За 10 хв. до закінчення варіння додати лавровий лист, перець горошком і сіль. Зняти з вогню, дати свинині охолонути в бульйоні. Крок 2

Листочки петрушки подрібнити, покласти в молоко. Закип'ятити, зняти з вогню і залишити під кришкою на 1 ч. Крок 3

 СВИНИНА В ЯБЛУЧНОМУ соусі

Перекласти свинину в форму для запікання. Бульйон процідити і відставити. Влити в форму залишився яблучний сік, накрити і поставити в мікрохвильову піч на повну потужність на 1 ч. Крок 4

З форми зняти кришку, полити м'ясо соком, що виділився. Апельсини розрізати на четвертинки, додати до м'яса і повернути в мікрохвильову піч ще на 10 хв. Перекласти м'ясо і апельсини на блюдо, накрити. Крок 5

СВИНИНА В ЯБЛУЧНОМУ соусі

Злити з форми в сотейник весь сік, додати борошно і готувати на невеликому вогні, помішуючи, 2 хв. Влити 250 мл бульйону від свинини, перемішати. Крок 6

СВИНИНА В ЯБЛУЧНОМУ соусі

Влити молоко з петрушкою, довести до кипіння. Готувати 10 хв. Додати вершки, посолити, поперчити, перемішати і зняти з вогню. Подати соус до м'яса.

0/5 (0 Reviews)