Інгредієнти
- борошно – 1 ст. л.
- яблучний сік – 600 мл
- свинячий окіст – 2 кг
- цибулина – 1 шт.
- вершки жирністю 35% – 50 мл
- морква – 1 шт.
- лавровий лист – 1 шт.
- горошини чорного перцю – 4 шт.
- пучок петрушки
- сіль
- молоко – 250 мл
- апельсини – 2 шт.
- гвоздика – 3 бутона
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Цибулю і моркву очистити. Петрушку розібрати на листочки і стебла. Окіст помістити у велику каструлю. Влити 400 мл яблучного соку, а потім стільки води, щоб м'ясо було повністю покрито. Покласти овочі і стебла петрушки. Довести до кипіння, зняти піну. Варити 1 ч. За 10 хв. до закінчення варіння додати лавровий лист, перець горошком і сіль. Зняти з вогню, дати свинині охолонути в бульйоні. Крок 2
Листочки петрушки подрібнити, покласти в молоко. Закип'ятити, зняти з вогню і залишити під кришкою на 1 ч. Крок 3
Перекласти свинину в форму для запікання. Бульйон процідити і відставити. Влити в форму залишився яблучний сік, накрити і поставити в мікрохвильову піч на повну потужність на 1 ч. Крок 4
З форми зняти кришку, полити м'ясо соком, що виділився. Апельсини розрізати на четвертинки, додати до м'яса і повернути в мікрохвильову піч ще на 10 хв. Перекласти м'ясо і апельсини на блюдо, накрити. Крок 5
Злити з форми в сотейник весь сік, додати борошно і готувати на невеликому вогні, помішуючи, 2 хв. Влити 250 мл бульйону від свинини, перемішати. Крок 6
Влити молоко з петрушкою, довести до кипіння. Готувати 10 хв. Додати вершки, посолити, поперчити, перемішати і зняти з вогню. Подати соус до м'яса.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!