Інгредієнти
- стебла цибулі-порею (біла частина) – 2 шт.
- рослинне масло – 2 ст. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
- цукор – 2 ч. л.
- зубчик часнику – 1 шт.
- морква – 3 шт.
- консервовані ананаси – 300 г
- червоне напівсолодке вино – 100 мл
- червоний перець – 1 шт.
- філе свинини – 400 г
- вершкове масло – 2 ст. л.
- зелений перець – 1 шт.
- крохмаль – 2 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
приготувати соус. Часник очистити і подрібнити. З банки з ананасами злити сироп. Змішати в каструлі вино, ананасовий сироп, соєвий соус, крохмаль, оцет, рослинне масло, цукор і часник. Поставити на невеликий вогонь і варити, помішуючи і не доводячи до кипіння, поки соус не загусне, 4-5 хв. Зняти з вогню, накрити і залишити в теплому місці. Крок 2
морква очистити, нарізати шматочками завдовжки 3 см, залити гарячою водою і варити 10-12 хв., до готовності. Відкинути на друшляк і дати охолонути. Крок 3
М'ясо вимити, обсушити і нарізати кубиками розміром 3х3 см. Перці вимити, розрізати навпіл і видалити серцевину. М'якоть нарізати шматочками розміром приблизно 2х3 см. Ананаси нарізати кубиками. Крок 4
Нанизати, чергуючи, свинину, овочі і ананаси, на шампури. Якщо ви користуєтеся дерев'яними шпажками, заздалегідь замочіть їх у холодній воді на 30 хв. Крок 5
Помістити отримані шашлички на гриль і смажити протягом 10 хв., періодично перевертаючи і поливаючи приготованим соусом. Крок 6
Лук-порей ретельно промити, нарізати кільцями. Розігріти в сковороді вершкове масло і обсмажити цибулю, помішуючи, протягом 10-12 хв. Подавати шашлички разом з цибулею-пореєм і соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!