Напевно ви хоча б раз в & nbsp; житті пробували деруни & nbsp; & ndash; ніжні картопляні оладки з & nbsp; хрусткою скоринкою. А & nbsp; на & nbsp; їх батьківщині, в & nbsp; Білорусії, часто деруни млоять & nbsp; в & nbsp; горщику разом з & nbsp; м'ясом. Так вони виходять ще & nbsp; смачніше.
Інгредієнти
- 600 г свинячої грудинки на реберця
- 1 велика цибулина
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Для дерунів:
- 1 кг картоплі
- 1 велика цибулина
- 2 яйця
- 3-4 ст. л. борошна
- оливкова олія
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Очистіть цибулю і картоплю. Картопля натріть на дрібній тертці, покладіть в друшляк, встановлений над мискою. Посоліть картоплю і залиште на 3 хв. Крок 2 Добре відіжміть картопляну масу руками і перекладіть у велику миску. Акуратно злийте рідину з-під картоплі, а крохмаль, який утворився на дні миски, додайте до картопляної маси. Крок 3 Цибулю очистіть і натріть на тертці, додайте до картоплі і перемішайте – цибуля не дасть картопляної маси потемніти. Крок 4 Розбийте яйця в миску з картоплею, всипте 3 ст. л. борошна і перемішайте. Якщо тісто вийшло дуже рідким, всипте ще трохи борошна. Крок 5 Розігрійте на широкій сковороді оливкову олію і викладіть по 1 ст. л. картопляного тіста. Смажте деруни з двох боків до рум'яної скоринки. Крок 6 Наріжте свинячу грудинку невеликими шматками. Очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Розігрійте сковороду з 1 ст. л. оливкового масла і обсмажте грудинку до рум'яної скоринки з усіх боків, посоліть і поперчіть. Перекладіть м'ясо на тарілку, а в сковороду додайте цибулю і продовжуйте смажити, поки цибуля не стане м'яким, трохи посоліть. Крок 7 Покладіть на дно великого керамічного горщика свинину з цибулею. Зверху розкладіть деруни внахлест. Закрийте горщик кришкою і поставте в духовку. Виставте температуру 160 ° С і готуйте 1 ч.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!