СВИНИНА з фенхелем

Фенхель активно використовується в середземноморської, китайської та скандинавської кухні. Свіже листя фенхеля додають в салати, супи і соуси. Суцвіття застосовують при консервуванні для ароматизації огірків, томатів і кабачків.

 СВИНИНА з фенхелем

Інгредієнти

  • цибулина велика – 2 шт. великих
  • вино біле сухе – 0,5 склянки
  • часник – 2 зубчики
  • масло рослинне – 3 ст.л.
  • 1 велика головка фенхелю
  • перець білий
  • 1 кг філе свинини
  • 0 , 5 склянки жирних вершків

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Свинину вимити, нарізати шматками товщиною 1 см і відбити. Натерти шматки сіллю і перцем, змастити олією. Накрити харчовою плівкою і залишити на 10 хв. Крок 2 Фенхель очистити від верхніх шарів, розрізати навпіл. Половину нарізати тонкими пластинками і відкласти. Частину фенхеля нарізати тонкими часточками. Цибулю і часник очистити, дрібно порубати. Розігріти в сотейнику 2 ст. л. рослинної олії. Покласти в сотейник дрібно нарізаний фенхель і цибулю, готувати на середньому вогні, періодично помішуючи, 20 хв. Додати часник і готувати ще 5 хв. Посолити, поперчити за смаком. Крок 3 Влити вино, готувати 2 хв. Додати вершки. Уварювати, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Перемішати. Протерти соус через сито. Крок 4 Розігріти духовку до 220 & # 186; С. У великій сковороді розігріти масло, що залишилося. Шматки свинини обсмажувати по 2,5 хв. з кожного боку. Перекласти свинину на деко (сік від смаження залишити в сковороді), поставити в духовку і запікати 10 хв. У сковороду, в якій обсмажувалася свинина, покласти нарізану пластинками фенхель і обсмажувати його по 2 хв. з кожного боку. Розкласти по тарілках свинину і фенхель, полити соусом. Господині на замітку Пряно-ароматична рослина фенхель активно використовується в середземноморської, китайської та скандинавської кухні. Свіже листя фенхеля додають в салати, супи і соуси. Суцвіття застосовують при консервуванні для ароматизації огірків, томатів і кабачків. З стебел готують гарніри для м'ясних і рибних страв.

0/5 (0 Reviews)