СВИНИНА З овочами в горщику

СВИНИНА З овочами в горщику

Кращі народні рецепти. М'ясо Сімейні традиції: рецепт в спадок x Інгредієнти

  • паста томатна – 3 ст. л.
  • баклажан невеликий – 4 шт.
  • картопля великий – 4 шт. середнього розміру
  • суміш перців свіжомелених, сіль – за смаком
  • кінза, кріп, петрушка – по 1 невеликому пучку
  • базилік сушений – за смаком
  • бульйон м'ясний або овочевий – 100 мл
  • свиняча м'якоть (краще шийка) – 600 г
  • перець болгарський – 2 шт. (200 г)
  • сало свиняче – 40-50 г
  • часник – 6 зубчиків

Покроковий рецепт приготування

На баклажанах зробити поздовжні розрізи, натерти сіллю. М'ясо нарізати шматками середньої величини, обсушити, посипати сумішшю перців. Свиняче сало нарізати тонкими пластинками, витопити на сухій розжареній сковороді до золотистих шкварок. Викласти в сковороду на шкварки свинину і обсмажити на сильному вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Розкласти свинину зі шкварками по горщикам, трохи посолити. На м'ясо викласти картоплю, порізану на 8 частин, засипати шар картоплі порубаним кропом. На жирі, що залишився в тій же сковороді на сильному спеку швидко обсмажити цибулю, порізану півкільцями, і перець, порізаний великими шматками. Викласти в горщики шар цибулі, потім шматочки перців. Кінзу і петрушку порубати дрібно, видавити 2 зубчики часнику, посипати сумішшю перців, перемішати і розім'яти ложкою. Обсушити баклажани від надлишків рідини, вкласти в розріз зелену суміш. Укласти по баклажана в кожен горщик, розрізавши його поперек на 2 частини. Добре придавити овочі рукою. Помідори розрізати навпіл, посолити і посипати базиліком. Укласти половинки томатів на баклажани зрізом вниз, долити в кожен горщик соус з бульйону з томатною пастою, накрити горщики кришкою і поставити в холодну духовку. Виставити температуру на 200 & deg; C і запікати 30 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 & deg; C і запікати ще 1 годину 10 хвилин. За 10 хвилин до готовності вкласти в кожен горщик по роздавленому ножем зубчику часнику. Готового блюда дати трохи охолонути в відключеною духовці. Господині на замітку Кількість інгредієнтів взято з розрахунку на 4 горщика.

0/5 (0 Reviews)