СВИНИНА з чорносливом

СВИНИНА з чорносливом

Сімейні традиції: рецепт в спадок x Інгредієнти

  • чорнослив без кісточок – 300-400 г
  • часник великий – 8 -10 зубчиків
  • свинина (цілісний шматок. Шейная частина) – 1,5-2 кг
  • спеції: паприка гостра, майоран, часник і цибулю сушені, чебрець, естрагон, кмин, перц чорний мелений – 2-3 ч. л.
  • суміш перців свіжомелених – 1/2 ч. л.
  • сіль – близько 2 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

М'ясо натерти сіллю і спеціями. Обернути харчовою плівкою і залишити в холодильнику маринуватися на 6-8 годин або на ніч. Духовку добре розігріти, розстелити фольгу на аркуші в 2 шари, покласти половину чорносливу, на нього викласти промариноване м'ясо, начинити його через невеликі надрізи часточками часнику, обкласти зверху чорносливом, посипати сумішшю перців і обернути герметично фольгою. Перші 45 хвилин м'ясо випікати в розігрітій до 200-210 & deg; C духовці на середньому рівні. Потім м'ясо вийняти, розгорнути фольгу, полити м'ясо соком, закрити фольгу і поставити свинину нудитися при температурі 180 & deg; C на середньому рівні ще на 40 хвилин. М'ясо дістати з духовки, розгорнути фольгу, полити свинину власним соком і відправити в духовку, вже не закриваючи фольгою, на 10 хвилин при температурі 210-220 & deg; C на верхній рівень для зарум'янювання. Господині на замітку Час приготування в годинах дорівнює вазі м'яса в кілограмах (якщо вага м'яса дорівнює 1,5 кг, то час приготування буде – 1,5 години. Така свинина хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді. Чудово підходить для фуршетів, тонко нарізана на салатних листках, а також для пікніків в сендвічах.

0/5 (0 Reviews)