СВИНИНА З СУХОФРУКТАМИ

СВИНИНА З СУХОФРУКТАМИ

Інгредієнти

  • яблучний сік – 100 мл
  • перець рожевий – 5-6 горошин
  • суміш з кураги, чорносливу, сушених яблук, вишні та родзинок – 300 г
  • масло рослинне – 5 ст. л.
  • крохмаль – 1 ч. л.
  • сіль, мелений чорний перець – за смаку
  • свиняча лопатка – 1 кг
  • лимон – 1 шт.
  • розмарин – 3 гілочки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВИНИНА З СУХОФРУКТАМИ

Яблучний сік закип'ятити. Сухофрукти вимити, залити гарячим соком і залишити на 30 хв. Розмарин промити, розібрати на листочки. Крок 2

СВИНИНА З СУХОФРУКТАМИ

За допомогою терки зняти з лимона цедру. З м'якоті вичавити в більшу миску сік, додати цедру, олію, листочки розмарину, сіль, чорний і рожевий перець. З'єднати з розмоченими сухофруктами і яблучним соком. Крок 3

СВИНИНА З СУХОФРУКТАМИ

М'ясо вимити, покласти в миску з маринадом, накрити і прибрати в холодильник на 5-6 ч або на ніч. За цей час м'ясо потрібно кілька разів перевернути. Крок 4

СВИНИНА З СУХОФРУКТАМИ

Розігріти духовку до 200 & deg; C. Перекласти м'ясо з сухофруктами в змащену маслом форму. Щільно закрити листом фольги і запікати 1 год. Крок 5

СВИНИНА З СУХОФРУКТАМИ

Вийняти свинину з духовки. Трохи сухофруктів відкласти для прикраси, інші разом з м'ясним соком перелити в сотейник, довести до кипіння. У невеликій кількості холодної води розвести крохмаль, влити в сотейник і готувати, помішуючи, 2-3 хв. Крок 6

СВИНИНА З СУХОФРУКТАМИ

Розмолоти соус блендером до отримання однорідної маси. Якщо потрібно, приправити сіллю і перцем. М'ясо нарізати скибочками, прикрасити відкладеними сухофруктами і подати до столу разом з соусом

0/5 (0 Reviews)