Інгредієнти
- свинячий окіст без кістки – 1 кг
- горілка – 2 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець
- сухий чебрець – 1,5 ст. л.
- вершкове масло – 1 ст. л.
- цибулина – 1 шт.
- головка часнику – 1 шт.
- біле сухе вино – 250 мл
- гілочки м'яти, орегано, чебрецю – по 3-4 шт.
- мелений коріандр – 0,75 ст . л.
- рослинне масло – 2 ст. л.
- пір'я зеленої цибулі – 4 шт.
Для гарніру:
- великі груші – 4 шт.
- цибулини – 2 шт.
- вершкове масло – 2 ст. л.
- сік половини лимона
- цукор – 1,5 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясо промити під холодною водою, обсушити. У мисці змішати 0,5 ч. Л. солі, сухий чебрець, перець і мелений коріандр. Натерти сумішшю свинину. Крок 2
Покласти м'ясо в глибоку миску, влити вино і горілку. Накрити, поставити в холодильник і маринувати 8-10 год, час від часу перевертаючи м'ясо. Крок 3
Вийняти свинину з маринаду (маринад зберегти). Витерти м'ясо насухо паперовим рушником. У вогнетривкої формі з товстим дном нагріти вершкове і рослинне масло, покласти свинину і обсмажити, по 5 хв. з усіх сторін. Крок 4
Розігріти духовку до 180 ° С. Цибулину очистити, розрізати на 4 частини. М'яту, орегано і чебрець промити, крупно нарвати руками. Додати цибулю, зелень і неочищену головку часнику в форму з м'ясом. Запікати 30 хв. Під час запікання свинину треба двічі перевернути. Влити в форму з м'ясом збережений маринад. Готувати в духовці ще 1-1,5 ч, періодично поливаючи свинину соком від запікання. Якщо соку майже не залишиться, а м'ясо стане занадто сухим, слід додати ще трохи сухого вина. Крок 5
Тим часом приготувати гарнір. Лук очистити і дрібно нарізати. Груші очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл і полити лимонним соком. Покласти груші в каструлю разом з цибулею і вершковим маслом, посипати цукром. Приправити до смаку сіллю і перцем, накрити кришкою і готувати на середньому вогні 10 хв. Дістати м'ясо з духовки, накрити і дати постояти 15 хв. Потім нарізати порційними шматками і подати разом з грошима. Господині на замітку ДО РЕЧІ Нас часто запитують, чи можна давати дітям страви, приготовані з використанням алкоголю. Все залежить від рецепта. Якщо це замариноване у вині і горілці м'ясо, яке потім запікається в духовці протягом 2 ч, то безумовно можна. За дві години від алкоголю залишиться тільки приємний аромат. Якщо ж це просочені коньяком або портвейном бісквітні коржі, то такий торт варто пропонувати тільки дорослим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!