Інгредієнти
- свинина (окіст) – 1 шт. вагою 2,5 кг
- горіх мускатний мелений – щіпка
- коріандр (зерна) – 0 , 5 ч.л.
- перець чорний – 5 горошин
- сіль – за смаком
- зіра – 1 ч.л.
- масло рослинне – для обсмажування
- базилік свіжий нарізаний – 3 гілочки
- кінза – 3 гілочки
- тархун (листя) – 3 гілочки
- квасоля зелена консервована – 300 г
- молодий часник – 0,5 головки
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Окіст вимити. Зробити збоку глибокий розріз таким чином, щоб м'ясо можна було відкрити, як книгу. Вирізати кістка. Крок 2
Часник вимити й подрібнити. Коріандр, зіру і чорний перець розтовкти в ступці, додати мускатний горіх. Крок 3
Базилік, кінзу і тархун вимити. Чи не подрібнюючи, вкласти зелень в м'ясо разом з молодим часником. Присипати 1/3 подрібнених спецій. Крок 4
Надати м'яса форму окосту. Перев'язати мотузкою. Крок 5
Розігріти в сковороді 3-4 ст. л. рослинної олії. Обсмажити окіст, по 4 хв. з кожного боку. Крок 6
Перекласти м'ясо в форму для запікання, присипати сіллю і залишилися спеціями, накрити фольгою. Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 1 ч. Потім зняти фольгу і готувати ще 15 хв. Дати охолонути до кімнатної температури, потім загорнути в плівку і поставити в холодильник. Перед подачею до столу нарізати порційними шматками. Подавати з зеленою квасолею.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!