Сицилійської КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

сицилійської КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Інгредієнти

  • сир Гауда – 200 г
  • молоко – 250 мл
  • сирокопчена шинка – 200 г
  • салямі – 6 шматочків
  • петрушка – 3 гілочки
  • яйця – 4 шт
  • пармезан тертий – 200 г
  • чебрець – 3 гілочки
  • картопля – 1,3 кг
  • свіжі хлібні крихти – 50 г
  • масло вершкове – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 сицилійської КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Сир нарізати кубиками, салямі – довгими смужками. Петрушку і чебрець вимити, обсушити і дрібно порізати. Крок 2

сицилійської КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Шинку нарізати кубиками, обсмажити на сухій розжареній сковороді до утворення золотистої скоринки, 4 хв. Крок 3

сицилійської КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

Картопля вимити, відварити в мундирі до готовності. Дати охолонути, очистити від шкірки і крупно порізати. У каструлі розігріти молоко і 75 г масла, додати картоплю. Розім'яти картоплю на пюре. Додати в пюре обсмажену шинку, яйця, пармезан, нарізані салямі, гауду і зелень. Перемішати. Крок 4

сицилійської КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ

На дно круглої форми для випічки покласти пергаментний коло такого ж діаметру, що і форма, боки прокласти стрічкою з пергаменту. Змастити вершковим маслом, присипати 2/3 хлібних крихт. Викласти підготовлену картопляну масу. Розрівняти поверхню пирога, посипати хлібними крихтами, злегка втиснути їх в картопля. Розігріти духовку до 190 ° С. Випікати пиріг 10 хв. Духовку вимкнути, пиріг залишити в ній ще на 10 хв. Для додання пирога соковитості перед запіканням покладіть на нього зверху тонкі гуртки помідорів.

0/5 (0 Reviews)