Інгредієнти
- сир Гауда – 200 г
- молоко – 250 мл
- сирокопчена шинка – 200 г
- салямі – 6 шматочків
- петрушка – 3 гілочки
- яйця – 4 шт
- пармезан тертий – 200 г
- чебрець – 3 гілочки
- картопля – 1,3 кг
- свіжі хлібні крихти – 50 г
- масло вершкове – 100 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Сир нарізати кубиками, салямі – довгими смужками. Петрушку і чебрець вимити, обсушити і дрібно порізати. Крок 2
Шинку нарізати кубиками, обсмажити на сухій розжареній сковороді до утворення золотистої скоринки, 4 хв. Крок 3
Картопля вимити, відварити в мундирі до готовності. Дати охолонути, очистити від шкірки і крупно порізати. У каструлі розігріти молоко і 75 г масла, додати картоплю. Розім'яти картоплю на пюре. Додати в пюре обсмажену шинку, яйця, пармезан, нарізані салямі, гауду і зелень. Перемішати. Крок 4
На дно круглої форми для випічки покласти пергаментний коло такого ж діаметру, що і форма, боки прокласти стрічкою з пергаменту. Змастити вершковим маслом, присипати 2/3 хлібних крихт. Викласти підготовлену картопляну масу. Розрівняти поверхню пирога, посипати хлібними крихтами, злегка втиснути їх в картопля. Розігріти духовку до 190 ° С. Випікати пиріг 10 хв. Духовку вимкнути, пиріг залишити в ній ще на 10 хв. Для додання пирога соковитості перед запіканням покладіть на нього зверху тонкі гуртки помідорів.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!