Ситно ГАРБУЗОВИЙ ГОРЩіК

ситно ГАРБУЗОВИЙ ГОРЩіК

Гастрономічна Щвецию x Інгредієнти

  • гарбуз -1 шт.
  • будь-яке м'ясо (свинина, яловичина, курка) – 150 -200 г
  • картопля середнього розміру – 2 шт.
  • середня головка цибулі – 1/2 шт.
  • масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • вершки 10% – 30-40 г
  • сіль, спеції

Покроковий рецепт приготування

  1. Приготувати начинку для гарбуза.
    Нарізаємо цибулю невеликими шматочками, м'ясо і картоплю – кубиками. Обсмажуємо на олії цибулю, додаємо м'ясо і доводимо до напівготовності. Якщо готуєте начинку з курки, то краще використовуйте при смаженні суміш рослинного і вершкового масла – так курка буде смачніше. Висипаємо картоплю в м'ясо з цибулею, додаємо сіль і спеції за смаком і трохи води. Тушкуємо до готовності м'яса.

  2. Акуратно зрізаємо капелюшок з гарбуза, виймаємо серединку з насінням. У гарбузі утворюється досить простора порожнину. Ще трохи вирізаємо стінки (товщина стінки повинна залишитися не менше сантиметра, інакше запечена гарбуз не втримає форму). Заповнюємо порожнину готової начинкою і вливаємо в гарбуз вершки – з ними гарбуз приготується трохи швидше, вони просочать м'якоть гарбуза, додаючи ніжну нотку до її природної солодощі. Крім цього, вершки додадуть приємні нотки до смаку картоплі. В цілому, страва буде мати більш ніжний смак і злегка молочний аромат.

  3. Накриваємо “горщик” кришечкою, яку ми акуратно зрізали, і ставимо в нагріту до 180 & deg; C духовку. Духовка не повинна бути занадто гарячою, щоб не обпалити гарбуз зовні. Краще зробити більш низьку температуру і потомить гарбуз трохи довше, ніж швидко її спалити. Готовність визначаємо по м'якоті гарбуза: пробуйте проколоти її (під кришкою), якщо бачите, що гарбуз розм'якшилася – виймайте з духовки. Якщо перетримати гарбуз в духовці – Стеноки почнуть просідати, і вся краса складеться в купку, чого нам не треба.

    Подавати готову страву найкраще в маленькій піалі за розміром тиковкі. Зверху для краси можна присипати зеленню. Приємного апетиту.

Господині на замітку Рецепт цей не можна назвати оригінальним або особистим, скоріше це фантазії на тему «м'яса в горщику», але замість горщика дуже хотілося використовувати невеликі тиковкі, повсюдно з'явилися в продажу восени. Кількість інгредієнтів залежить від величини наявної у вас гарбуза. Інгредієнти наведені з розрахунку на одну гарбуз діаметром близько 25 см (зручна порція на одну людину).

0/5 (0 Reviews)