ТАМАЛЬ ЧЕРВОНИЙ

ТАМАЛЬ ЧЕРВОНИЙ

ТАМАЛЬ ЧЕРВОНИЙ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 кг свинячої вирізки
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • жменя оливок без кісточок
  • 0,5 склянки маїсового (білого кукурудзяного) борошна
  • 50 г свинячого жиру
  • 3 склянки води
  • 0,5 склянки гарбузового насіння
  • 5 ст. л. оливкової олії для тесту
  • 3 червоні помідори
  • 0,5 ст. л. кунжуту
  • 1 склянка рису (можна використовувати рис-січку)
  • лист банана (можна замінити його 10–15 виноградним листям або фольгою)
  • 1 зелений або червоний солодкий перець
  • шнур або нитка для перев'язування тамалю
  • 0,5 год л. шафрану або іншого харчового барвника

ТАМАЛЬ ЧЕРВОНИЙ

ПОРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Рис замочити у 1,5 склянки води та залишити на ніч. Вранці рис процідити, подрібнити товкачем і змішати з маїсовою мукою. Додати півсклянки води, шафран, сіль та оливкову олію. Отриману масу добре розмішати та поставити на сильний вогонь. Розріджувати масу гарячою водою, коли та густітиме. Варити до готовності, помішуючи, щоб|аби| маса не прилипала. Хвилин через 15 проткнути її дерев'яною лопаткою, і якщо тісто не прилипає, воно готове. Дати охолонути, зробити коржик і розкотити. Підсмажити гарбузове насіння, змішати з кунжутом. Окремо посмажити перець, помідори та порізану цибулю на оливковій олії. Все перемішати, покласти в каструлю, додати жир свинячий і поставити на вогонь. Коли суміш закипить, додати сіль і трохи цукру до смаку. Варити 10 хвилин на повільному вогні, стежачи, щоби не підгоріло. Поставити охолоджуватись. Вирізку посолити та порізати на 10 шматків. Листя добре промити, якщо використовуєте фольгу – розгладити. Великий аркуш покласти тильною стороною вниз, на нього по центру тильною стороною вгору – маленький аркуш. На листя викласти тісто з|із| кукурудзяного борошна і рису, в ньому зробити невелике поглиблення для м'яса, зверху покласти начинку, а на начинку – оливки. Тісто защипати з усіх боків. Загорнути верхній лист, потім нижній. Листя перев'язати маїсовим джгутом або простою ниткою. Варити в каструлі під кришкою із невеликою кількістю води три години. У міру того як вода випаровуватиметься, додавати окріп, щоб вода не кипіла.

ТАМАЛЬ ЧЕРВОНИЙ

0/5 (0 Reviews)