ТАРКОВАНЦИ

Пам'ятаю в моєму дитинстві на літній кухні у бабусь завжди пахло овочами і травами. Все шкворчать, запекалось і кипіло. Бабусі готували з раннього ранку, поки ще не жарко на вулиці. Сонце своїми променями теж заходило на кухню, щоб подивитися на бабусине диво, порошинки і пилок з трав танцювали свій чарівний танець в променях сонця, коники цокотіли, птахи співали, пахло в'янучої травою. Все йшло своєю чергою! А я насолоджувалася влітку, любов'ю і турботою. І здавалося, що так буде ЗАВЖДИ! це блюдо у нас називали & quot; Торкованци & quot ;. Чому? Я не знаю … Це котлети з овочами в сметанному соусі. Виходить дуже соковите ароматне блюдо. З картошечкой- це така насолода! Смак мого безтурботного дитинства.

ТАРКОВАНЦИ

фарш-кидок x Інгредієнти

  • фарш 600 г
  • картопля 400 г
  • яйце 1 шт.
  • ріпчасту цибулю 2 шт.
  • морква 2 шт.
  • болгарський солодкий перець 1 шт.
  • помідори 2 шт.
  • вершки 10-20% або жирна сметана 500 г
  • сіль, чорний перець за смаком
  • часник зубчик 1-2
  • зелень петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У фарш натерти на крупній тертці картопля, додати яйце, цибуля, сіль, перець. Вимішати і сформувати великі котлети, схожі на барила. Обсмажити на сильному вогні до рум'яної скоринки. Котлети не повинні бути готовими і просмаженими. Важлива, саме, скоринка! Нарізати соломкою перець, півкільцями цибулю, кільцями моркву та помідори. Часник і зелень порубати. Крок 2 Укласти котлети в каструлю або глибокий сотейник. Зверху викласти овочі, часник і зелень. Залити вершками або сметаною. Якщо буде потрібно, посолити. Поперчити. Гасити на плиті або в духовці ~ 30-40 хв.

0/5 (0 Reviews)