Інгредієнти
- цибуля великий – 1 шт.
- яйце – 2 шт.
- баранина – 700 г
- невеликий качан капусти – 1 шт.
- лист лавровий – 2 шт.
- сіль – за смаком
- варений рис – 0,5 склянки
- масло вершкове – 2 ст. л.
Для соусу:
- цибуля великий – 1 шт.
- сметана – 100 г
- морква велика – 1 шт.
- масло вершкове – 150 г
- помідор – 300 г
- паста томатна – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Капусту розібрати на листя, опустити їх в киплячу підсолену воду на 6-8 хв. і відкинути на друшляк. Крок 2
Приготувати соус. Цибулю і моркву очистити, цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці. У сотейнику розтопити масло і обсмажити цибулю, 6 хв. Покласти моркву і готувати ще 5 хв. Крок 3
Додати нарізані помідори і томатну пасту, тушкувати 5 хв. Влити 100 мл води і сметану, приправити сіллю і перцем, довести до кипіння і варити 10 хв. Крок 4
Для начинки цибулю очистити, розрізати на четвертинки. М'ясо вимити, обсушити і нарізати великими шматками. Пропустити м'ясо і цибулю через м'ясорубку. Додати рис, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Крок 5
На остиглі листя капусти покласти підготовлену начинку і загорнути конвертиками. Вмочити голубці в злегка збиті яйця і обсмажити в розігрітому вершковому маслі, по 5 хв. з кожного боку. Крок 6
Укласти голубці в широку каструлю, залити соусом, додати лавровий лист і тушкувати під кришкою на невеликому вогні 35-40 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!