Якщо вам вдалося з подорожі в & nbsp; країни Північної Африки привезти глиняну сковороду тажин з & nbsp; конічної кришкою, обов'язково готуйте цесарку саме в & nbsp; ньому & nbsp; & ndash; виходить просто божественно!
& nbsp;
Інгредієнти
- 1 цесарка вагою 1,2 кг
- 8 щільних абрикосів
- 50 г кураги
- 80 г сушених кешью
- 2 великі цибулини
- 150 мл білого сухого вина
- оливкова олія
- щіпка меленого шафрану
- 0,5 ч. Л. темного коричневого цукру
- сіль, мелений чорний перець
- пелюстки 1-2 їстівних (необроблених) троянд
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Якщо курага суха, замочіть її в теплій воді на 20 хв., потім наріжте курагу тонкими смужками. Пелюстки троянд ретельно промийте. Крок 2
Обсмажте кешью на сухій розігрітій сковорідці, весь час помішуючи, приблизно 2 хв., Зніміть з вогню. Крок 3
Розріжте цесарку на порційні шматки. Розігрійте в Тажіна або широкому сотейнику з товстим дном трохи масла на середньому вогні. Обсмажте шматки до рум'яної скоринки з усіх боків, приблизно 7 хв. Крок 4
Очистіть і тонкими четвертинками кілець наріжте цибулю, додайте його в тажин, обсмажте до м'якості, 5 хв. Крок 5
Додайте курагу і кешью, влийте вино і 150 мл окропу, приправте шафраном, сіллю і перцем. Закрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 50 хв. Крок 6
Розріжте абрикоси навпіл, видаліть кісточки, покладіть абрикоси на цесарку в тажин, полийте оливковою олією, приправити цукром, ще сіллю і перцем, при необхідності влийте ще 100-200 мл води. Закрийте, готуйте ще 20 хв. Перед подачею посипте пелюстками троянд.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!