Тажіна З цесарки З АБРИКОСАМИ І пелюстки троянд

Якщо вам вдалося з подорожі в & nbsp; країни Північної Африки привезти глиняну сковороду тажин з & nbsp; конічної кришкою, обов'язково готуйте цесарку саме в & nbsp; ньому & nbsp; & ndash; виходить просто божественно!

& nbsp;

 Тажіна З цесарки З аБРИКОСАМИ І & nbsp; пелюстки троянд

Інгредієнти

  • 1 цесарка вагою 1,2 кг
  • 8 щільних абрикосів
  • 50 г кураги
  • 80 г сушених кешью
  • 2 великі цибулини
  • 150 мл білого сухого вина
  • оливкова олія
  • щіпка меленого шафрану
  • 0,5 ч. Л. темного коричневого цукру
  • сіль, мелений чорний перець
  • пелюстки 1-2 їстівних (необроблених) троянд

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Тажіна З цесарки З АБРИКОСАМИ І & nbsp; пелюстки ТРОЯНД

Якщо курага суха, замочіть її в теплій воді на 20 хв., потім наріжте курагу тонкими смужками. Пелюстки троянд ретельно промийте. Крок 2

Тажіна З цесарки З аБРИКОСАМИ І & nbsp; пелюстки троянд

Обсмажте кешью на сухій розігрітій сковорідці, весь час помішуючи, приблизно 2 хв., Зніміть з вогню. Крок 3

Тажіна З цесарки З АБРИКОСАМИ І & nbsp; пелюстки троянд

Розріжте цесарку на порційні шматки. Розігрійте в Тажіна або широкому сотейнику з товстим дном трохи масла на середньому вогні. Обсмажте шматки до рум'яної скоринки з усіх боків, приблизно 7 хв. Крок 4

Очистіть і тонкими четвертинками кілець наріжте цибулю, додайте його в тажин, обсмажте до м'якості, 5 хв. Крок 5

Тажіна З цесарки З аБРИКОСАМИ і & nbsp; пелюстки троянд

Додайте курагу і кешью, влийте вино і 150 мл окропу, приправте шафраном, сіллю і перцем. Закрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 50 хв. Крок 6

Тажіна З цесарки З аБРИКОСАМИ і & nbsp; пелюстки троянд

Розріжте абрикоси навпіл, видаліть кісточки, покладіть абрикоси на цесарку в тажин, полийте оливковою олією, приправити цукром, ще сіллю і перцем, при необхідності влийте ще 100-200 мл води. Закрийте, готуйте ще 20 хв. Перед подачею посипте пелюстками троянд.

0/5 (0 Reviews)