& quot; Чудовий тюфтельки! – & nbsp; вигукнув Карлсон. – & nbsp; На рідкість смачні тюфтельки! & Quot; & nbsp; & nbsp; Сперечаємося, що навіть самий примхливий малоежка не відмовиться від таких на обід, адже приготує їх & quot; найкращий в світі фахівець з тефтелі & quot; – мама.
Інгредієнти
- 500 г змішаного фаршу
- 130 мл молока
- 2 скибочки білого хліба
- 1 середня цибулина
- сіль, мелений чорний перець
- оливкова олія
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 яйце
Для соусу:
- 1 ст. л. борошна
- 1 стакан курячого або яловичого бульйону
- 3 ст. л. жирних вершків
- 1 ст. л. вершкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зріжте з хліба кірки і залийте молоком. Залиште на 5 хв. Крок 2
Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Змішайте в мисці фарш, цибулю і яйце. Відіжміть злегка хліб і додайте до фаршу, посоліть і поперчіть, добре вимісити. Фарш має вийти м'яким, при необхідності додайте ще трохи молока. Крок 3
Мокрими руками сформуйте маленькі кульки розміром з волоський горіх. Покладіть їх на блюдо, злегка змащене маслом, і приберіть в холодильник на 30 хв. Крок 4
Розігрійте у великій сковороді олію і обсмажте тюфтельки в кілька прийомів на середньому вогні з двох сторін. Готові тюфтельки перекладайте в миску і зберігайте в теплі. Крок 5
На сковороді, де смажилися тефтелі, розтопіть масло, всипте борошно і обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хв. Влийте тонкою цівкою бульйон, постійно помішуючи, щоб не залишалися грудки. Доведіть соус до кипіння і варіть до загустіння 10 хв., Посоліть. Додайте вершки і тюфтельки і тушкуйте ще 5-7 хв. на слабкому вогні. Подавайте з соусом з брусниці та картопляним пюре.
Сирі тефтелі можна заморозити, а потім, не розморожуючи, обсмажити на сковороді під кришкою. Господині на замітку
Все, хто читав книгу про Карлсона, пам'ятають, як він будував вежу і прикрасив її тюфтельки. Астрід Лінгрен не просто так обрала тюфтельку в якості будівельного матеріалу. Тюфтельки & ndash; одне з улюблених страв у Швеції. Їх можна купити в будь-якому магазині і просто розігріти, але приготовлені вдома звичайно ж набагато смачніше.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!