ТЕФТЕЛІ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Тефтели – нащадки м'ясних кульок з начинкою з тюркської кухні (кюфте), які поширилися в балканську і австрійську кухню, а потім і в інші національні кухні.

 ТЕФТЕЛІ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Фарш-кидок x Інгредієнти

  • яловичина (тазостегнова частина – окіст, лопатка без кістки) 400 г
  • свиняче сало 100 г
  • черствий хліб (скибочки) 2 шт.
  • молоко 200 г
  • вершки 200 г
  • рис 100 г
  • яйце 1 шт.
  • борошно 200 г
  • зубчики часнику 3 шт.
  • гілочки размаріна 4 шт.
  • оливкова олія 75 г
  • ріпчасту цибулю 2 шт.
  • сіль 10 г
  • перець мелений щіпка 1 шт.
  • вода 120 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ТЕФТЕЛІ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Замочити м'якуш в молоці, можна зрізати скоринки. Відварити рис (засипте промиту крупу в киплячу воду, варити до твердої точки в зернятку, відкинути на друшляк). Крок 2

ТЕФТЕЛІ В ВЕРШКОВОМУ соусі

М'ясо (відокремлене від жив і плівок), сало (відокремлене від шкіри) і ріпчасту цибулю перекрутити на м'ясорубці в фарш. Вимісити фарш, яйце, отжатую від зайвого молока булку, рис, сіль і перець. Крок 3

ТЕФТЕЛІ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Вологими руками сформувати тефтелі, обваляти в борошні, щоб не розвалилися при смаженні Крок 4

Обсмажити тюфтельки на розпеченій сковорідці в невеликій кількості оливкової олії з додаванням часнику в шкірці, 2 гілочками розмарину і чорного перцю-горошку. Крок 5

ТЕФТЕЛІ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Вийняти обсмажені тефтелі в жароміцних форму. В останньому м'ясному соку і жирі обсмажити 1 столові ложки борошна до світло-коричневого кольору і горіхового аромату, після чого додати 120 мл кип'яченої води. Ретельно вимішати, щоб не залишилося грудочок. При цьому додати 2 гілочки розмарину і розрізану навпіл цибулину. Крок 6

ТЕФТЕЛІ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Додати вершки, уварити до загустіння. Отриманим соусом полити в жароміцної ємності тефтелі. Крок 7

Закрити ємність фольгою і поставити в розігріту до 175С духовку на 25-30 хвилин. Крок 8

ТЕФТЕЛІ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Смачного! Господині на замітку

В фарш можна додати замість рису гречку, вівсянку, шматочки овочів (моркви, цибулі, томата), сухофрукти і горіхи. Все залежить від смакових уподобань. Завдяки добавкам фарш стає більш пухким, а час готування скорочується

0/5 (0 Reviews)