Соковиті і ароматні тефтелі це прекрасний привід зібратися разом сім'єю за одним столом!
Зустрічаємо рік з Вогненним півнем! x Інгредієнти
- рис 1 стакан (а)
- м'ясний фарш 300 г
- цибуля 1 шт.
- печериці 6 шт.
- томати 4 шт.
- сметана (майонез) 4 ст.л.
- морква 2 шт.
- кріп 2 шт.
- петрушка 2 шт.
- чебрець 1 пучок (а)
- лавровий лист 1 шт.
- перець 1 щіпка (і)
- сіль 1 ч.л..
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> яйце 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Рис зваримо до напівготовності. Приготуємо фарш з будь-якого м'яса, у мене з курки. Дрібно наріжемо цибулину, зелень петрушки і кропу, з чебрецю обірвемо листочки. Змішаємо все разом, втрутився яйце, посолити і поперчити за смаком. Крок 2
Мокрими руками формуємо невеликі кульки і складаємо їх в каструлю. Крок 3 Приготовим заправку для тефтелей. Обсмажити цибулю і моркву до м'якості. Печериці наріжемо пластинками і додамо до овочів. Коли вони обмякнут, додамо помідори без шкірки і розведені водою сметану. Додамо трохи цукру (щіпку), солимо, перчимо, додаємо улюблену приправу. Тушкуємо все разом 5 хвилин. Крок 4
Заливаємо соусом тефтелі і тушкуємо на слабкому вогні хвилин 30-40. Подаємо зі сметаною, з зеленню. Корисна порада
Щоб тефтелі не прилипали до дна каструлі під час гасіння, на дно можна покласти лист капусти. Смак тефтелей тільки виграє від цього!
Господині на заміткуПомідори можна взяти консервовані або мариновані. А для соусу можна змішати сметану і майонез 1 * 1.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!