ТЕФТЕЛІ З грибною підливою

Соковиті і ароматні тефтелі це прекрасний привід зібратися разом сім'єю за одним столом!

Зустрічаємо рік з Вогненним півнем! x Інгредієнти

  • рис 1 стакан (а)
  • м'ясний фарш 300 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> яйце 1 шт.

  • цибуля 1 шт.
  • печериці 6 шт.
  • томати 4 шт.
  • сметана (майонез) 4 ст.л.
  • морква 2 шт.
  • кріп 2 шт.
  • петрушка 2 шт.
  • чебрець 1 пучок (а)
  • лавровий лист 1 шт.
  • перець 1 щіпка (і)
  • сіль 1 ч.л..

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Рис зваримо до напівготовності. Приготуємо фарш з будь-якого м'яса, у мене з курки. Дрібно наріжемо цибулину, зелень петрушки і кропу, з чебрецю обірвемо листочки. Змішаємо все разом, втрутився яйце, посолити і поперчити за смаком. Крок 2

ТЕФТЕЛІ З грибною підливою

Мокрими руками формуємо невеликі кульки і складаємо їх в каструлю. Крок 3 Приготовим заправку для тефтелей. Обсмажити цибулю і моркву до м'якості. Печериці наріжемо пластинками і додамо до овочів. Коли вони обмякнут, додамо помідори без шкірки і розведені водою сметану. Додамо трохи цукру (щіпку), солимо, перчимо, додаємо улюблену приправу. Тушкуємо все разом 5 хвилин. Крок 4

ТЕФТЕЛІ З грибною підливою

Заливаємо соусом тефтелі і тушкуємо на слабкому вогні хвилин 30-40. Подаємо зі сметаною, з зеленню. Корисна порада

Щоб тефтелі не прилипали до дна каструлі під час гасіння, на дно можна покласти лист капусти. Смак тефтелей тільки виграє від цього!

Господині на замітку

Помідори можна взяти консервовані або мариновані. А для соусу можна змішати сметану і майонез 1 * 1.

0/5 (0 Reviews)