ТЕЛЯТИНА “Орлофф”

Інгредієнти

  • (кострец, лопатка або грудинка)
  • 1,2 кг телятини одним шматком
  • борошно – 1 ст.л.
  • а також: кулінарний шпагат і
  • масло рослинне – 1 ст.л.
  • молоко
  • масло вершкове – 75 г
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • яйця – 2 шт
  • 400 г печериць
  • сіль, перець, мускатний горіх
  • форма для запікання

Покроковий рецепт приготування

Телятину обв’язати шпагатом, змастити олією, покласти на решітку, помістити в розігріту до 200 С духовку, поставивши під неї деко. Запікати 50 хв., Поливаючи соком, що виділяється. Потім вийняти шматок з духовки, дати трохи охолонути. Зняти шпагат. Печериці дрібно нарізати. У каструлі розтопити 25 г вершкового масла, покласти гриби, готувати на сильному вогні 10 & nbsp; хв. Потім перекласти гриби на паперовий рушник. Цибулю дрібно порубати.

Приготувати бешамель. Окремо на сковороді прогріти муку, додати 25 г вершкового масла, перемішати, влити потроху гаряче молоко, розмішати до однорідності. Зняти з вогню, додати цибулю, приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Відкласти 3 ст.  л. соусу. Відокремити білки від жовтків. Змішати жовтки, гриби і більшу частину бешамеля. Телятину нарізати поперек волокон, які не дорізаючи до кінця – так, щоб шматок розкрився, як книга. Скибочки промазати соусом з грибами, потім з’єднати знову в один шматок і закріпити шпагатом по довжині. Білки збити, змішати з рештою бешамелем і соком від запікання з дека. Телятину помістити в відповідну форму для запікання, змащену маслом, полити білкової сумішшю. Прогріти в духовці при 200 С, 7-8 хв.

ДО РЕЧІ Телятина цінується за ніжний смак і дієтичні властивості. У порівнянні з яловичиною це м’ясо більш світле і менш жирне. Найголовніше в роботі з ним – не переготовіть. Якщо ви, наприклад, смажите його, то доводьте шматок тільки до слабкої або середнього ступеня прожарювання. До речі, для цього способу теплової обробки дуже добре підійде корейка молодого теляти на п’яти-шести ребрах. Смажити шматок краще цілком, без маринадів і ароматних спецій, а лише приправивши сіллю і перцем свіжомеленим.

0/5 (0 Reviews)