М'ясо по-французьки з картоплею не має нічого спільного з кухнею країни-законодавиці кулінарної моди. Взагалі подібне блюдо в усьому світі називають & laquo; м'ясом по-Орловський & raquo; & Mdash; в честь графа Олексія Орлова. І ось тут-то і криється розгадка назви цієї ситної запіканки. Справа в тому, що придворний кухар Орлова, француз, бажаючи здивувати свого патрона і його гостей, одного разу придумав рецепт телятини з картоплею і грибами під соусом бешамель. Кажуть, граф дуже любив це блюдо і просив подавати його як можна частіше. Згодом рецепт страви спростився: телятину замінили яловичиною або свининою, бешамель & mdash; майонезом, а гриби прибрали зовсім. Але тим не менш м'ясо по-французьки з картоплею вважається саме святковим блюдом, яке до цього дня входить в число неодмінних учасників новорічного застілля.
Інгредієнти
- 1 кг яловичого «яблука» (очної м'язів) або костреца
- 6-8 середніх картоплин
- 4 великі цибулини
- 150 г добре плавиться сиру
- майонез «Провансаль»
- сіль, чорний перець
- вершкове масло
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Змастіть велику форму для м'яса по-французьки з картоплею вершковим маслом, трохи посоліть. Картопля покладіть в слабо киплячу підсолену воду на 10 хв. Обсушити, остудіть і очистіть. Крок 2
Наріжте картоплю кружальцями завтовшки 1 см. Викладіть картоплю трохи внахлест шарами в підготовлену форму. Крок 3
м'ясо наріжте поперек волокон шматками товщиною 1,5 см. Отбейте м'ясо, посоліть і поперчіть. М'ясо покладіть поверх картоплі. Крок 4
Лук для м'яса по-французьки очистіть і наріжте півкільцями товщиною 1 см. У великій сковороді розтопіть 60 г вершкового масла, покладіть цибулю і потім на слабкому вогні, помішуючи, 5-7 хв. Перекладіть цибулю разом з маслом поверх м'яса. Крок 5
Щедро змастіть майонезом і поставте в розігріту до 170 ° С духовку на 40 хв. Крок 6
Посипте м'ясо по-французьки тертим сиром і поверніть в духовку до утворення рум'яної скоринки, на 10 хв. Подавайте гарячим. Корисна порада
Якщо застосування майонезу для м'яса по-французьки з картоплею здається вам занадто банальним, додайте в нього вершки жирністю 20% або хорошу густу сметану в пропорції 1: 1. & nbsp; Смак страви стане ніжніше.
До речіВ м'ясо по-французьки можна додати печериці, нарізані тонкими пластинами. Розподіліть їх по шару лука і вже потім покрийте майонезом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!