Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

 Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

Конкурс рецептів & quot; Святкові рецепти з куркою & quot; x Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 г
  • Куряча печінка – 100 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> Фарш (свинина з яловичиною) – 500 г

  • Бекон сирокопчені (нарізка) – 250 г
  • Фісташки (очищені) – 100 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> Цибуля ріпчаста – 1 шт.

  • Біле сухе вино – 4 ст. л.
  • Вершки 10% – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чебрець (сухий) – 1 щіпка
  • Прованські трави – 1 щіпка
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Олія – ​​3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

Куряче філе вимити й обсушити на паперовому рушнику. Крок 2

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Підготувати маринад. З'єднати біле вино, прованські трави, чебрець, сіль, перець і добре перемішати. Крок 3

Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

Куряче філе скласти в миску, залити маринадом, затягнути харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2 години маринуватися. Крок 4

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Потім нарізати філе смужками (1 см) або невеликими кубиками. Крок 5

Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

Фісташки прожарити на гарячій сковороді, помішуючи 5 хвилин. Перекласти в миску і залити окропом на 2-3 хвилини. Воду злити, очистити горішки від лушпиння. Крок 6

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Цибулю почистити, нарізати кубиками. Крок 7

Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

Розтопити вершкове масло, додати рослинне масло і обсмажити до золотистого кольору цибулю. Посолити, поперчити, додати цукор. Зняти з вогню перекласти цибулю в миску. Крок 8

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

У сковороду, де смажився цибулю, викласти печінку (заздалегідь помити, обсушити) і швидко обсмажити на середньому вогні 3-4 хвилини. Крок 9

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

У мисці з'єднати борошно, вершки і яйце. Все добре перемішати віночком до однорідної маси. Крок 10

Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

У чашу блендера викласти фарш, смажену цибулю і борошняну суміш. Добре пробити на середній швидкості до однорідної консистенції фаршу. Крок 11

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Фарш перекласти в миску, додати смажену печінку і фісташки. Трохи посолити і добре вимісити фарш. Крок 12

Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

Прямокутну форму (30х11х7) змастити олією. Укласти смужки бекону внахлест. Бекон повинен покривати дно і стінки форми. Крок 13

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

На бекон викласти третю частину фаршу. Фарш щільно утрамбувати. Крок 14

Террін з курки з фісташками І ПЕЧІНКОЮ

На фарш викласти половину курячого філе. Крок 15

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Потім знову фарш і куряче філе. Останнім шаром викласти залишився фарш, трохи утрамбувати і покласти зверху 1-2 лаврових листки. Крок 16

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Зверху накрити смужками бекону. Крок 17

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Форму з терріном затягнути фольгою і поставити в глибоке деко заповнений окропом (вода повинна доходити приблизно до половини форми з терріном). Надіслати террин в розігріту духовку (160 градусів), запікати 2,5 години. Крок 18

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Террін готовий, коли при проколюванні паличкою випливає прозорий сік. Зняти фольгу, злити сік, що утворився, остудити. Крок 19

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Потім знову затягнути форму фольгою. На фольгу покласти велику прямокутну коробку з соком (гніт). Террін з гнітом прибрати в холодильник (12-24 години). Крок 20

Террін з курки З фісташки та ПЕЧІНКОЮ

Зняти гніт, перевернути террин на блюдо і нарізати скибочками. Смачного!

0/5 (0 Reviews)