Конкурс рецептів & quot; Святкові рецепти з куркою & quot; x Інгредієнти
- Куряче філе – 500 г
- Куряча печінка – 100 г
- Бекон сирокопчені (нарізка) – 250 г
- Фісташки (очищені) – 100 г
- Біле сухе вино – 4 ст. л.
- Вершки 10% – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Чебрець (сухий) – 1 щіпка
- Прованські трави – 1 щіпка
- Мелений чорний перець за смаком
- Сіль за смаком
- Цукор за смаком
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Олія – 3 ст. л.
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> Фарш (свинина з яловичиною) – 500 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Куряче філе вимити й обсушити на паперовому рушнику. Крок 2
Підготувати маринад. З'єднати біле вино, прованські трави, чебрець, сіль, перець і добре перемішати. Крок 3
Куряче філе скласти в миску, залити маринадом, затягнути харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2 години маринуватися. Крок 4
Потім нарізати філе смужками (1 см) або невеликими кубиками. Крок 5
Фісташки прожарити на гарячій сковороді, помішуючи 5 хвилин. Перекласти в миску і залити окропом на 2-3 хвилини. Воду злити, очистити горішки від лушпиння. Крок 6
Цибулю почистити, нарізати кубиками. Крок 7
Розтопити вершкове масло, додати рослинне масло і обсмажити до золотистого кольору цибулю. Посолити, поперчити, додати цукор. Зняти з вогню перекласти цибулю в миску. Крок 8
У сковороду, де смажився цибулю, викласти печінку (заздалегідь помити, обсушити) і швидко обсмажити на середньому вогні 3-4 хвилини. Крок 9
У мисці з'єднати борошно, вершки і яйце. Все добре перемішати віночком до однорідної маси. Крок 10
У чашу блендера викласти фарш, смажену цибулю і борошняну суміш. Добре пробити на середній швидкості до однорідної консистенції фаршу. Крок 11
Фарш перекласти в миску, додати смажену печінку і фісташки. Трохи посолити і добре вимісити фарш. Крок 12
Прямокутну форму (30х11х7) змастити олією. Укласти смужки бекону внахлест. Бекон повинен покривати дно і стінки форми. Крок 13
На бекон викласти третю частину фаршу. Фарш щільно утрамбувати. Крок 14
На фарш викласти половину курячого філе. Крок 15
Потім знову фарш і куряче філе. Останнім шаром викласти залишився фарш, трохи утрамбувати і покласти зверху 1-2 лаврових листки. Крок 16
Зверху накрити смужками бекону. Крок 17
Форму з терріном затягнути фольгою і поставити в глибоке деко заповнений окропом (вода повинна доходити приблизно до половини форми з терріном). Надіслати террин в розігріту духовку (160 градусів), запікати 2,5 години. Крок 18
Террін готовий, коли при проколюванні паличкою випливає прозорий сік. Зняти фольгу, злити сік, що утворився, остудити. Крок 19
Потім знову затягнути форму фольгою. На фольгу покласти велику прямокутну коробку з соком (гніт). Террін з гнітом прибрати в холодильник (12-24 години). Крок 20
Зняти гніт, перевернути террин на блюдо і нарізати скибочками. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!