ТОКОШ, узбецький ДОЛМА

ТОКОШ, узбецький ДОЛМА

Інгредієнти < ul>

  • 400 г м'якоті яловичини
  • 80 г круглого рису
  • 200 г яловичого жиру
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 2-3 гілочки кінзи
  • 2-3 гілочки м'яти
  • 400 г маринованих виноградного листя
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаку
  • Сметана для подачі
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1 Рис промийте в декількох водах. Яловичину і цибулю наріжте кубиками і поверніть через м'ясорубку. Додайте промитий рис, жир, сіль, перець, дрібно нарізаний часник і зелень. Крок 2 Отщіпніте “хвостики” виноградного листя. Загорніть в кожен лист по столовій ложці фаршу. Укладайте долму в казан шарами. Крок 3 Залийте долму гарячою водою, тільки щоб повністю покрила. Підсолити воду, накрийте перевернутої тарілкою. Варіть на помірному вогні 40 хвилин після закипання. Подавати, посипавши зеленню, зі сметаною.

    0/5 (0 Reviews)